Martijn in actie.
Martijn in actie. ((Foto: aangeleverd))

Vlieg met mij mee!

BOVENKARSPEL - Trampolinespringer Martijn Reus (16) uit Bovenkarspel traint zes keer per week. Om zijn doel, de top bereiken, te behalen reist hij dagelijks naar Alkmaar. Bij trampolinevereniging Triffis Alkmaar traint hij onder leiding van coach Sven Mooij. De trainingen combineert hij met zijn VWO-opleiding in Enkhuizen.

Dit is een hele pittige combinatie, maar Martijn heeft de droom om het WK jeugd te halen en heeft er dan ook alles voor over. Hij traint hier ook keihard voor. Toptrainer Sven Mooij zegt: "Martijn is een echte vechter, dit trampolinetalent heeft alles over voor de sport. Martijn Reus gaat er komen!"

Het reizen met het openbaar vervoer kost heel veel per jaar. Deze kosten komen bij de reguliere trainingskosten en de kosten voor de buitenlandse toernooien. Martijn's ouders doen wat ze kunnen om de kosten te betalen. Zelf heeft hij een krantenwijk en een baan in de bollen voor in de vakanties. Toch is het nog niet genoeg om alles te kunnen betalen.

Crowdfundingsactie

Om toch zijn doel te kunnen bereiken start Martijn op 15 mei een crowdfundingsactie. Via Talentboek (een crowdfundingsorganisatie opgericht door Yvonne van Gennip) vraagt hij een donatie waarvan 100% naar het doel gaat. Martijn is blij met elk bedrag. Op 30 juni wil hij de benodigde € 2.500,00 bij elkaar hebben. Dit bedrag bestaat uit reiskosten en de kosten voor buitenlandse toernooien. Iedere donateur wordt persoonlijk bedankt en op Talentboek is te zien welke leuke tegenprestaties er zijn. De donateur wordt letterlijk in de bloemen gezet.

Martijn is rechtstreeks te vinden op https://sport.talentboek.nl/profiel/994-martijn-reus.html

Meer berichten