Zorg van Nu 10-daagse bij Bibliotheek Stede Broec

BOVENKARSPEL - Omring en de Westfriese Bibliotheken slaan hun handen ineen tijdens de 'Zorg van Nu 10-daagse in de Bibliotheek Stede Broec, Stationslaan 2 in Bovenkarspel.

Technologische ontwikkelingen volgen zich in snel tempo op. In de zorg wordt al veel gebruik gemaakt van techniek en dit zal alleen maar toenemen.

Er is een gevarieerd programma zoals een expositie van diverse ontwikkelingen in de zorg. Donderdag 23 mei komt het Zorg van Nu Team langs van 10.00 tot 17.00 uur met slimme zorgoplossingen zoals apps die helpen om de conditie te verbeteren, handigheidjes om langer veilig en zelfstandig thuis te wonen. Willem Hoogeboezem, die een dwarslaesie heeft, vertelt donderdag 23 mei om 10.30 uur hoe hij met behulp van de gemeente Drechterland het mogelijk heeft gemaakt om zijn zelfstandigheid in zijn eigen huis te vergroten. Peter Hendrikx, I-nurse bij Omring, geeft dinsdag 21 mei vanaf 14.00 uur uitleg over beeldbellen, e-mailen of de krant lezen op de IPad. Maandag 27 mei verzorgt hij een workshop 'Haal meer uit je smartphone' vanaf 14.00 uur.

Kinderen kunnen in het DigiLAB een zorgprobleem oplossen met Lego en een leuke prijs winnen. Woensdag 29 mei worden alle oplossingen beoordeeld door een jury. Het beste idee wint een Virtuali-Tee, een augmented reality T-shirt waarmee je alles over het hart, de bloedvaten en botten in 3D leert.

Meer informatie over alle activiteiten: www.westfriesebibliotheken/agenda .

Meer berichten