Slootjesdagen bij IVN West-Friesland

Algemeen
Wie schept de meeste beestjes op?
Wie schept de meeste beestjes op? (Foto: Toos Brink)

OOSTWOUD / BOVENKARSPEL - Voor bloeiend onderwaterleven hoef je niet per se te snorkelen in verre tropische oorden, ook dichter bij huis kun je terecht. Wat heet: de op het oog simpele slootjes in West-Friesland zitten soms tjokvol met leven. In het weekend van 15 en 16 juni organiseert het IVN, de landelijke organisatie voor natuureducatie, om die reden zelfs twee heuse slootjesdagen. Ook de afdeling West-Friesland doet hieraan mee.

Onder begeleiding van gidsen van het IVN kunnen kinderen van alle leeftijden met een schepnetje, zoekkaart en loepje 'op safari' in de sloot. Jonge kinderen graag met een begeleider. Watervlooien, libellenlarven, kokerjuffers, rivierkreeftjes, bloedzuigers, bootsmannetjes, je kunt onder het wateroppervlak werkelijk van alles tegenkomen.

Zaterdag 15 juni om 13.00 uur is er slootjesmiddag in het Egboetswater in Oostwoud (Liederik 15) en zondag 16 juni om 14.00 én om 15.00 uur in het Streekbos (verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen aan de Veilingweg in Bovenkarspel. Wie schept de meeste beestjes op en wie weet de meeste kreeftjes en kevertjes te herkennen?

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda