(Foto: Ruben Eshuis)

Record aantal burgemeesters aanwezig bij Samenloop voor Hoop West-Friesland

BOVENKARSPEL - Uniek in Nederland en nog nooit vertoond bij alle Samenlopen, maar het ziet er naar uit dat de burgemeesters van West-Friesland het record (dat op drie stond) gaan verbreken door gezamenlijk de Samenloop voor Hoop te gaan openen op zaterdag 14 september om 14.00 uur in het Streekbos in Bovenkarspel.

Gebroederlijk zullen zij een lint doorknippen en het eerste uur meewandelen met de eregasten, (ex)kankerpatiënten en de honderden wandelaars op dit grote evenement. De Samenloop voor Hoop is een initiatief van KWF Kankerbestrijding en vindt plaats op 14 september 14.00 uur tot 15 september 14.00 uur. Alle inkomsten komen ten goede aan de inloophuizen in Hoorn en Medemblik, lokale projecten en onderzoek van KWF.

Honderden deelnemers wandelen mee met een team, maar het is ook nog mogelijk om individueel mee te lopen en de sfeer te proeven. Meld je in dit geval tijdens het evenement aan bij de informatiebalie en dan kun je voor vijftien euro ook mee wandelen. Verder zijn er allerlei activiteiten op het terrein te vinden. Denk aan een braderie, maar ook foodtrucks zijn dit jaar op het evenement te vinden en dat is nieuw. Uiteraard zijn er vele optredens gedurende de 24 uur. Denk hierbij aan Dansschool Enkhuizen, Michael Nobbe en Bram Boeder (House of talent) op zaterdag, maar ook de finalisten van the Voice Kids (Wieke en Robin Tinge) komen zondag langs na de Kinderloop om 11.00 uur. Kinderen kunnen zich nog inschrijven om mee te wandelen . De kinderloop duurt 24 minuten en na afloop is er van alles te doen op het kinderplein.

Zaterdagavond om 23.00 uur wordt een indrukwekkende kaarsenceremonie gehouden om alle mensen die aan de ziekte kanker overleden zijn te herdenken. Er zijn optredens en de baan wordt verlicht door duizenden kaarsenzakken die versierd zijn met een persoonlijke boodschap. De zakken zijn ook tijdens het evenement nog te koop. "Het belooft weer een bijzonder evenement te worden met een lach en een traan", aldus voorzitter Brenda Schaaper. "Wij zijn er als organisatie klaar voor en gaan duimen voor goed weer en hopen natuurlijk dat er vele bezoekers zullen komen."

Meer berichten