Het Streekbos kleurt weer blauw tijdens de UNICEF Loop.
Het Streekbos kleurt weer blauw tijdens de UNICEF Loop. ((Foto: aangeleverd))

Loop mee voor UNICEF in het Streekbos in Bovenkarspel

BOVENKARSPEL - Het Streekbos in Bovenkarspel kleurt zondag 13 oktober weer blauw! Blauw is de kleur van UNICEF. UNICEF West-Friesland organiseert deze dag voor de 43e keer hét loopevenement in het Streekbos om geld in te zamelen om kinderen wereldwijd een kans te geven. Neem familie en vrienden mee naar het Streekbos en help UNICEF.

De UNICEF Loop haalt dit jaar geld op voor het thema 'kinderen op de vlucht'. Kinderen die (tijdelijk) niet in hun land of hun huis kunnen blijven krijgen via UNICEF de gelegenheid om toch gewone kinderdingen te doen, zoals sporten en spelen. Met het geld dat wordt opgehaald kunnen sportveldjes worden aangelegd of (speel)materiaal worden gekocht.

Dankzij de vele vrijwilligers en deelnemers is dit loopfestijn elk jaar weer een feest. Dit jaar wordt het extra leuk met een optreden van Claude van The Voice Kids. Het programma ziet er als volgt uit: om 11.00 uur start de prestatieloop, over 4,8,12 of 16 kilometer. Dit is een run voor iedereen boven de twaalf jaar. Daarna start om 12.30 uur de kidsrun over 1,25 of 2,5 kilometer. Vanaf 13.00 uur is er volop entertainment in het Streekbos met een optreden van Claude, maar er zijn ook een springkussen meer muzikale optredens. Kinderen kunnen zich laten schminken. Vanaf 13.30 uur is er voor de kleinsten de kabouterloop en voor basisschoolkinderen de kinderloop over 5 kilometer.

Meer informatie en inschrijven: www.unicefwf.nl.

Meer berichten