Bekijk de sterrenhemel op het dakterras van Orion.
Bekijk de sterrenhemel op het dakterras van Orion. ((Foto: www.pexels.com))

Genieten van de duisternis bij Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel

BOVENKARSPEL - Kom genieten van de duisternis en de sterrenhemel tijdens de vijftiende Nacht van de Nacht bij Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel. Zaterdag 26 oktober is Orion open van 19.00 tot 22.00 uur.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks landelijk evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Er worden door het hele land diverse evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting.

In het planetarium van Orion worden de hele avond beelden vertoond uit het heelal en krijgt publiek door middel van een fraaie projectie een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige nevels, sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden. Natuurlijk wordt er ook stilgestaan bij het thema van de avond: lichtvervuiling. Daarom is deze avond een aantal keren de planetariumfilm 'Losing the dark' te zien. Vanuit de koepelruimte kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden. Bekijk bijvoorbeeld de planeet Saturnus met zijn ringen. Er wordt uitleg gegeven over sterren en sterrenbeelden. Ook op het zuidelijk dakterras van Orion staan telescopen. In de expositieruimte is van alles te doen. Maak via een groot touch-screen een interactief reisje door het heelal door middel van sterrenkundige programma's of doe een proefje over de breking van het licht.

De volkssterrenwacht is te vinden aan Veilingweg 21b in Bovenkarspel (gevestigd op de eerste verdieping van het Streekbos Paviljoen aan de rand van het Streekbos). Meer weten over Volkssterrenwacht Orion? Kijk dan op www.volkssterrenwachtorion.nl of bel 06-48850445. De toegang is gratis. Ook is het mogelijk om in de schoolvakanties en het hele jaar door op de doordeweekse dagen en in het weekend op afspraak op bezoek te komen voor een rondleiding en/of filmvoorstelling. Meer informatie staat op de website. Kijk ook eens op www.nachtvandenacht.nl.

Meer berichten