Het terrein wordt voor twee dagen omgetoverd tot een heuse Halloweenwereld.
Het terrein wordt voor twee dagen omgetoverd tot een heuse Halloweenwereld. ((Foto: aangeleverd))

Halloweenfair West-Friesland viert feest

BOVENKARSPEL - De Halloweenfair West-Friesland viert haar vijfjarig bestaan. De jubileumeditie vindt zaterdag 19 en zondag 20 oktober plaats op Camping de Gouwe Stek in Bovenkarspel. Deze Halloweenfair is uitgegroeid tot een van de grootste Halloween pop-up-pretparken van Nederland. Publiek kan genieten van een braderie, live entertainment, vele activiteiten, figuranten en een super spannend spookhuis.

Het terrein wordt voor twee dagen omgetoverd tot een heuse Halloweenwereld. Een beetje eng, maar met een knipoog. Het evenement is met vee liefde en zorg georganiseerd door vele vrijwilligers van StecWF (Stichting Entertainment & Cultuur West-Friesland), onder wie Widia de Jong-Baldewsing die in 2013 de stichting oprichtte. "Ik had nooit kunnen denken dat de Halloweenfair tot zo'n groot evenement zou uitgroeien. Ik ben dan ook dankbaar dat ik op deze manier iets aan de samenleving kan bijdragen. Iets wat plezier kan geven."

Voor de kinderen zijn er zo'n twintig activiteiten, zoals Zombie Splash, pompoen-boogschieten, marshmallows roosteren en schminken. Widia benadrukt: "De vrijwilligers hebben zelf de activiteiten bedacht, spellen en decorstukken gebouwd." Er zijn vijftig standplaatsen met allerlei producten van standhouders uit het hele land, zoals stroopwafelman Arno uit Enkhuizen, Stones4Heal met edelstenen, diamond paining van Hilda Droog en Valkenier Bontes met zijn roofvogels. Guido 'Elvoice' Regenhard uit Duitsland - oftewel Elvis (from the Grave) - verzorgt optredens. Maar ook Heks Hazel, Claude en Sathy Kiambe, Laila Gaarthuis, Dhalisha Hoos, Johan Kruizinga, Hans Lub, Jessica Sengers, Hans Malagride & Danique, de Bottle up and Go Skiffie Band en Balletschool Enkhuizen zijn van de partij.

Bezoekers mogen verkleed komen. De Miss en Mr. Halloween-verkiezing is dit jaar voor het eerst in twee groepen en twee prijsuitreikingen verdeeld: overdag van klein tot achttien jaar en 's avonds kunnen de oudere griezelliefhebbers uitpakken met hun meest mooie en griezelige outfit. Maak zo kans op de felbegeerde Koentje Pompoentje Bokaal! Ook JC Inventas draagt dit jaar een steentje bij met een nieuwe activiteit op de zaterdagavond, speciaal voor de jongeren én ouderen: de première voor de Griezeltocht in het Griezelbos van het Blote Voetenpad. Widia: "Er is plaats voor tweehonderd bezoekers. Je moet wel een sterk hart hebben om hieraan mee te doen! Deze griezelige ervaring meemaken? Koop online een e-ticket." Om deze jubileumeditie te vieren is Halloweenfair West-Friesland dit jaar tot 22.00 uur open.

Locatie: De Gouwe Stek, De Gouw 11 in Bovenkarspel. Openingstijden: zaterdag 19 oktober 13.00 tot 22.00 uur en zondag 20 oktober 11.00 tot 18.00 uur. Meer informatie en tickets: www.halloweenfair-westfriesland.nl.

Meer berichten