De ontwikkelaars van het bordspel 'StarRun': Anne Heeringa, Theo Mulder en Jaap Braak (v.l.n.r.).
De ontwikkelaars van het bordspel 'StarRun': Anne Heeringa, Theo Mulder en Jaap Braak (v.l.n.r.). ((Foto: aangeleverd))

Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel presenteert bordspel 'StarRun'

BOVENKARSPEL - Fanatieke bordspelers en mensen die geïnteresseerd zijn in sterrenkunde en ruimtevaart opgelet: bij Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel is een educatief bordspel ontwikkeld door een aantal medewerkers van Orion. Theo Mulder, Anne Heeringa en Jaap Braak hebben de afgelopen tijd menig uurtje aan de ontwikkeling van dit spel 'StarRun' besteed.

Eigenlijk zijn het twee bordspelen: 'Reis naar de maan' en 'Reis langs de planeten'. Het gaat erom zo snel mogelijk het einddoel te bereiken door middel van speelkaarten met vragen over het heelal. De speelkaarten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Naar gelang de moeilijkheidsgraad en het juiste antwoord mag een deelnemer een 'small step' of juist een 'giant leap' maken op het speelbord. De speelborden en speelkaarten zijn geïllustreerd door Marian Pontier en Nancy Scherlynck. Beide spellen worden geleverd in één doos en zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Aan fans heeft het nieuwe bordspel geen gebrek: onder andere astronaut André Kuipers en Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft zijn zeer enthousiast over het prototype. De bedoeling is dat er minimaal tien bordspelen gesponsord gaan worden voor het internationale project 'Sterren Schitteren Voor Iedereen' (meer informatie op www.ssvi.be). Hiervoor worden nog enkele sponsors gezocht. Dit project is een paar jaar geleden opgezet door Jean Pierre Grootaerd, medewerker van de Belgische sterrenwacht Armand Pien in Gent, waar Orion de afgelopen jaren een samenwerkingsverband mee opbouwde. Dit project heeft tot doel om elk jaar dertig telescopen te schenken aan scholen voor bijzonder onderwijs of groepen minderbedeelden in zowel binnen- als buitenland. Orion heeft dit project eerder ondersteund middels sponsoring van drie telescopen.

Levering van het spel wordt verwacht vanaf half november, dus wellicht een leuk cadeau voor sinterklaas of kerst! StarRun kan besteld worden via: info@volkssterrenwachtorion.nl.

Meer berichten