Lezing bij Volkssterrenwacht Orion over astronomie en astrologie

Algemeen

BOVENKARSPEL - In Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel geeft Jos Lankreijer dinsdag 19 november een lezing met als onderwerp: 'De gespannen relatie tussen astronomie en astrologie'.

Het valt niet te ontkennen dat de astronomie veel te danken heeft aan de astrologie. Waar zouden we zijn als onze voorouders niet waren begonnen met het gedetailleerd waarnemen van de hemel? Ook grote geleerden als Johannes Kepler en Isaac Newton hielden zich bezig met astrologie. De hedendaagse astrologie maakt dankbaar gebruik van de verworvenheden van de moderne astronomie. Het populaire computerprogramma Stellarium wordt gebruikt door zowel astronomen als astrologen. Hoe komt het dat mensen die toch allen van sterren en planeten houden elkaar regelmatig in de haren vliegen? In deze lezing worden de basisprincipes van de astrologie uitgelegd. Ook worden de gangbare bezwaren tegen de astrologie behandeld.

Aanvang 20.00 uur. Graag van tevoren aanmelden via info@volkssterrenwachtorion.nl of 06-48850445. Entree voor leden is drie euro; niet-leden betalen zes euro.