(Foto: aangeleverd)

Burgerpanel Drechterland: denk & praat mee!

DRECHTERLAND - Om meer inzicht te krijgen in de wensen van de inwoners start de gemeente Drechterland met een (online) burgerpanel. Daarom de oproep: word lid van Burgerpanel Drechterland

De gemeente wil op een laagdrempelige manier weten wat er leeft bij de inwoners en ze zo beter van dienst te zijn.

Wat kunt u verwachten als panellid?

Of inwoners nu vaak met de gemeente te maken hebben of alleen maar af en toe, er zijn vast zaken die opvallen. Een burgerpanellid maakt onderdeel uit van een vast panel en ontvangt vier tot zes maal per jaar een e-mail met een uitnodiging om online een korte vragenlijst in te vullen. Bijvoorbeeld over de dienstverlening en communicatie van de gemeente. Panelleden zijn op die manier ook als eerste op de hoogte en kunnen meepraten en meedenken over zaken die voor hen belangrijk zijn.

Hoe werkt het?

Meedoen aan het panel kost weinig tijd. Panelleden bepalen zelf waar en wanneer zij de vragenlijst invullen. De gemeente streeft naar korte vragenlijsten die makkelijk te beantwoorden zijn via een smartphone. Antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en na afloop van ieder onderzoek informeert de gemeente over de uitkomsten van het onderzoek. Zo zien panelleden ook hoe andere inwoners over hetzelfde onderwerp denken.

Aanmelden

"Denk en praat dus mee! Wij stellen uw mening op prijs", roept de gemeente op. Aanmelden voor het panel kan via drechterland.nl/burgerpanel. De gemeente verwacht een eerste onderzoek al snel uit te zetten en ziet uit naar de mening van haar bewoners.

Meer berichten