De stal in het Rundveemuseum.
De stal in het Rundveemuseum. ((Foto: Toos Brink))

Lezing over koeien bij IVN in Bovenkarspel

BOVENKARSPEL - West-Friesland is het land van bloemkool, bloembollen en stolpboerderijen, van slootjes, verkaveling en boerendorpjes, maar óók van koeien en van melkveehouderij. Hoe heeft het boerenleven zich hier in de loop der tijd ontwikkeld? Wat voor dierenrassen zijn er zoal geweest? En welke veranderingen heeft de veehouderij allemaal doorgemaakt? Zondag 15 december komt Meindert Nieuweboer van Rundveemuseum Aad Gootes uit Aartswoud naar het IVN in het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21 in Bovenkarspel, om hierover te vertellen.

Het thema waar Meindert over vertelt is zowel nostalgisch als actueel, gezien de recente boerenprotesten. Meindert geef uitleg over de verschillende koeienrassen zoals rode en zwarte Lakenvelders, Blaarkoppen, een Witrik en Zwartbonte Friese koeien. Zijn ze kleiner en sterker dan de huidige rassen en hoe zit het met de melkproductie?

De lezing begint om 14.00 uur in de Terpzaal van het Streekbos Paviljoen en deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

Lees ook

Meer berichten