(Foto: aangeleverd)

Wethouder blij met nieuw meldsysteem

ENKHUIZEN / DRECHTERLAND / STEDE BROEC - Meldingen van een kapotte lantaarnpaal, losse stoeptegels, kapotte verkeersborden, kuilen in de weg, wateroverlast of natte, gladde bladeren op de weg kunnen tegenwoordig online worden gedaan.

Sinds eind november werken de gemeenten met een nieuw systeem om meldingen van overlast sneller op te lossen. Op een overzichtskaart kan de inwoner zien of er al een melding is doorgegeven van de overlast. "Daarbij kan de melder makkelijk foto's uploaden. Hiermee is de melding beter inzichtelijk en wordt de melder - de inwoner - via een status terugkoppeling van de melding op de hoogte gehouden van wat er met de melding gebeurt." De melding worden via dit systeem sneller verwerkt en dus eerder opgepakt, aldus een woordvoerder. "Doordat buitendienstmedewerkers via hun mobiel of tablet gelijk de meldingen kunnen inzien en oppakken, scheelt dit tijd om eerst in te loggen en het werk te verdelen op kantoor.'

Melding doorgeven
Inwoners kunnen meldingen via de website stedebroec.nl/melden, enkhuizen.nl/melden en drechterland.nl/melden doorgeven. Via de knop 'Online uw melding doen' ziet de inwoner gelijk de kaart om te zien of er al eerder een melding is gedaan. Zo niet dan kan het formulier ingevuld worden. Het doorgeven van meldingen kan ook met de mobiel of via de Fixi app die gratis te downloaden is.

Telefonisch meldingen doorgeven
Inwoners kunnen hun melding ook telefonisch blijven doorgeven. Samen met de telefoniste wordt de melding ingevoerd via de website. Ook dan kan ervoor gekozen worden om op de hoogte gehouden te worden van de status van de melding. Dit kan per e-mail of telefonisch.

Wethouder

In Medemblik wordt al gewerkt met dit systeem. Wethouder Erik Struijlaart is enthousiast over het nieuwe systeem. "Uitgangspunt is dat wij als gemeente Enkhuizen snel en zo veel mogelijk aandacht willen geven aan de meldingen welke door inwoners worden doorgegeven. Ik ben blij dat met het nieuwe systeem onze buitendienst de meldingen nog sneller kan inzien en natuurlijk ook oplossen."

Meer berichten