(Foto: Jaap Reedijk)

Jong cabarettalent bestormt West-Friesland

BOVENKARSPEL - Theater Het Postkantoor ontvangt zaterdag 14 december de finalisten van cabaretfestival Cameretten. Drie jonge cabarettalenten betreden het podium om het Westfriese publiek te veroveren met hun talent voor humor en comedy.

Maandenlang vochten zij zich door audities, voorrondes en kwartfinales. Het lukte Tobi Kooiman, Remy Evers en Henk Overdijk om uiteindelijk die felbegeerde finaleplaats te bereiken. Nog maar een paar weken geleden streden zij in die finale om de gunsten van jury en publiek. De juryprijs ging uiteindelijk naar Remy Evers. Bij Cameretten mag ook het publiek een stem uitbrengen. Zij gaven de meeste stemmen aan Tobi Kooiman, die daarmee winnaar werd van de Publieksprijs van Cameretten 2019. Zij treden daarmee in de voetsporen van gerenommeerde oud-winnaars als Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Patrick Laureij en René van Meurs.

De finalisten touren tot en met mei door heel Nederland met het programma dat zij tijdens de finale speelden. Wat ze dan gaan doen? Henk Overdijk onderzoekt hij of hij meer kan zijn dan gewoon Henk. Door middel van ijzersterke grappen, onverwachte twists, vlijmscherpe anekdotes en andere vage woorden waarmee cabaretiers hun eigen programma omschrijven probeert hij van Henk een bijzondere en unieke man te maken. Tobi Kooiman is wiskundige en doet in zijn programma Logisch verwoede doch vergeefse pogingen om zijn logica toe te passen op het leven en de vraagstukken die daar onvermijdelijk bij komen kijken. En die met die bril, dat is Remy Evers (winnaar van de Koninginnedag-koekhapwedstrijd 1999). Remy zal zijn ideale wereld aan u tonen. Van prinscarnaval tot een soldaat op vredesmissie in oorlogsgebied. Absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en een vleugje engagement door een cabaretier die niet volwassen wil worden.

De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaartverkoop en informatie via hetpostkantoor.info / 0228-743910

Meer berichten