Badderend roodborstje.
Badderend roodborstje. (Foto: Hans Verhoeven)

Boeiende vogelverhalen bij het IVN

BOVENKARSPEL - IVN West-Friesland organiseert zondag 19 januari een speciale tuinvogel-lezing. Vogelaar Hans Verhoeven vertelt in twee fotopresentaties (om 14.00 uur en om 15.00 uur) van alles over merels, koolmezen en roodborstjes - waar wij vaak ongemerkt onze straten mee delen.

Iedereen kent de spectaculaire beelden van natuurdocumentaires over grote wildernissen in Afrika of Azië, met jagende leeuwen, brullende olifanten en slingerende orang-oetans. Maar wist je dat er ook in je eigen straat en tuin van alles leeft, groeit en bloeit? Dat allerhande vogels in onze nabijheid een leventje leiden van jagen, ruziën en jongen grootbrengen? Voor wie wil weten welke vogels dat dan zijn, en wat ze in onze tuinen allemaal uitspoken, is de lezing in de Terrpzaal van het Streekbos Paviljoen een must.

Wist je dat sommige pimpelmezen 's winters bijvoorbeeld helemaal vanuit Scandinavië naar Nederland komen vliegen? Dat huismusjes van een beetje rommel houden? En dat bij de specht heel geëmancipeerd het mannetje en het vrouwtje samen het nest bouwen én samen de eieren uitbroeden?

De natuur dicht bij huis zit vol wonderen, en Hans Verhoeven gaat uw vragen beantwoorden na de presentatie. Iedereen is van harte welkom bij de lezing. Aanmelden is niet nodig. Kosten 2 euro per persoon, voor kinderen gratis.

Meer berichten