Volle bak in de kookstudio van 't Stadsplein.
Volle bak in de kookstudio van 't Stadsplein. ((Foto: Fred Homan))

Kinderen koken gezond samen met hun ouders in Bovenkarspel

BOVENKARSPEL - Gezond koken zonder pakjes en zakjes en andere toevoegingen. Is dat lastig, kost dat veel tijd, wat heb ik daar allemaal voor nodig? Dit zijn vragen die vaak bij ouders naar boven komen als het gaat om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Daarom heeft Stichting Dat Lust Ik Wel vrijdag 17 januari in de kookstudio van 't Stadsplein in Bovenkarspel haar eerste gezonde ouder- en kind-kookworkshop gehouden. In totaal kookten dertien ouders (ook opa's en oma's) en zeventien kinderen mee. Volle bak dus!

De vaders, moeders, opa's, oma's en (klein)kinderen gingen lekker aan de slag met de verse en gezonde producten die ze voor zich hadden liggen.
Ook de ambassadeur, huisarts Tamara de Weijer, kookte mee met haar dochters. Daarnaast werd de groep bijgestaan door Vanessa Hakof (Vanessa Kookt Gezond) en Tanja de Jong- Schilp (Zo in Balans). Er zijn zes verschillende gerechten gemaakt en naderhand heeft iedereen daar - gezellig samen aan de lange tafels - heerlijk van gegeten.

Vanwege dit succes is besloten om nóg een workshop te geven. Deze vindt vrijdag 21 februari van 17.00 tot 19.00 uur plaats in de kookstudio van 't Stadsplein. Aanmelden kan via www.datlustikwel.nl.

Meer berichten