West-Fries darttoernooi: plezier voor spelers én kijkers.
West-Fries darttoernooi: plezier voor spelers én kijkers. (Foto: Pexels)

West-Fries open darttoernooi

BOVENKARSPEL - Het West-Fries open darttoernooi is zaterdag en zondag 15 en 16 februari in sporthal de Flint in Bovenkarspel.

Al jaren is dit het grootste onafhankelijke darttoernooi in de omgeving; dit jaar voor de vierentwintigste maal. Het West-Fries open darttoernooi is een softtip darttoernooi om de titel beste darter van West-Friesland. Er worden weer grote namen uit de softtip darts wereld verwacht uit heel Nederland. Er wordt gespeeld op elektronische kasten volgens de Bullshooter regels: de gehele Bull is vijftig punten waard.

Jeugdtoernooi

Het Jeugdtoernooi wordt zaterdagmiddag 24 februari voor de vierde keer georganiseerd voor de jeugd van 4 tot 18 jaar. Het speltype dat wordt gespeeld is 501 open in en open uit. De middag begint om 16.00 uur. Gelijktijdig met dit jeugdtoernooi is er een single wild-card cricket toernooi voor alle leeftijden.

Warming-up

`s Avonds is er een warming-up koppeltoernooi Chicago style: dit zijn drie speltypen 501 di/do, cricket en bij gelijkspel nog een 301 oi/mo. Aanvang: 20.00 uur. Geen koppelmaat? Ter plaatse probeert de wedstrijdleiding iemand voor je te vinden.

Single

Het single 501 di/do toernooi vindt zondagmiddag plaats. Net als vorig jaar zijn de poules ingedeeld in 4 klassen. Er wordt gespeeld in een Profs, Masters, Amateurs en een Lady's poule. Op deze manier krijgen een groot aantal darters een kans op een titel, beker en prijzengeld. De poules worden ingedeeld volgens de toernooi reglementen.

Sporthal
Aanvang van het toernooi voor de Amateurs poule is 13.00 uur en voor de Masters poule 13.20 uur. De Dames poule start om 13.40 uur en de Pro`s om 14.00 uur. De sporthal is geopend vanaf 12.00 uur. In alle poules is er prijzengeld te winnen en natuurlijk zijn er voor elke poule bekers te winnen. Het toernooi wordt georganiseerd door dartvereniging de Flintstones in samen werking met Sportcafé de Flint. Meer informatie via sportcafedeflint.nl.

Meer berichten