Een groepje beste vriendinnen speelt Don't call me als afronding van het eindexamenvak drama.
Een groepje beste vriendinnen speelt Don't call me als afronding van het eindexamenvak drama. (Foto: Aangeleverd)

Eindexamenleerlingen in de spotlights

GROOTEBROEK - Een groepje beste vriendinnen, liefdesperikelen, carrières en een heftige gebeurtenis die de vriendschap in een ander daglicht zet. Donderdag 13 februari 2020 schitteren leerlingen uit havo 5 en vwo 6 van het Martinuscollege in Grootebroek in theater Het Postkantoor tijdens de opvoering van hun eindexamenvoorstelling Don't call me. De avond wordt aangevuld met een presentatie van leerlingen uit havo en vwo leerjaar 4.

'Don't call me' is een korte voorstelling over een vriendschap tussen vier vrouwen die misschien niet zo hecht en oprecht is als deze in eerste instantie lijkt. Romy (18), Rika (17), Sabine (17) en Irene (17) spelen deze voorstelling als afronding van het eindexamenvak drama. Lerares Lara Broekman heeft voor de leerlingen een bewerking gemaakt van 'In gesprek' van Maaike Bergstra en 'Girls like that' van Evan Placey.

In de spotlights

De eindexamenleerlingen zijn de afgelopen maanden druk geweest met het leren van hun teksten, nadenken over kleding en decor en het maken van een poster om de voorstelling aan te kondigen en de verkoop van kaarten. De randzaken zijn leuk, maar het spelen van de voorstelling is toch wel het leukste. Sabine:"Het is superleuk om een keer in de spotlights te staan. Ik vond het een uitdaging om mijn karakter uit te diepen en mij in te leven in het personage."

Uitdaging

Ook Irene vindt het leuk de verschillende perspectieven van haar personage te onderzoeken en het een uitdaging te vinden om de voorstelling te spelen: "Met deze voorstelling hoop ik dat ik makkelijker voor een grote groep mensen kan praten; bekende en onbekende." Romy vond het vooral heel leuk om totaal iemand anders te spelen dan zij in werkelijkheid is. In het stuk speelt zij een gemeen persoon en dat is 'stiekem best wel lekker om een keertje te spelen'.

Voorstelling

Donderdag 13 februari is het dan zover; de voorstelling. Twaalf leerlingen uit havo en vwo leerjaar vier houden een korte presentatie gebaseerd op Waiting for Godot van Samuel Beckett en de eindexamenleerlingen spelen Don't call me. In de middag is er een besloten voorstelling voor leerlingen en personeel van de school. In de avond is er een voorstelling die voor alle belangstellenden toegankelijk is.

Kaartjes

Voor de avondvoorstelling in Het Postkantoor zijn nog kaartjes te koop via de website van het theater. De voorstelling start om 19.30 uur en duurt ongeveer een uurtje. Kaartjen 5 euro.

Meer berichten