Foto's delen via Instagram met #ikslaapchallenge.
Foto's delen via Instagram met #ikslaapchallenge. (Foto: Pexels)

SlaapChallenge voor Martinusleerlingen

GROOTEBROEK - Leerlingen van het Martinuscollege doen maandag 24 februari mee aan de SlaapChallenge. Martinusleerlingen kunnen gedurende drie schoolpauzes de SlaapChallenge aangaan in de grote aula van de school.

Tamar Minnema van het Martinuscollege: "Deze actie past bij ons als gezonde school en het is een leuke en ludieke manier om onze leerlingen aan het denken te zetten over hoe belangrijk slaap is voor de gezondheid." 

Gezonde school

Veel middelbare scholieren kampen met chronisch slaaptekort. Wat heeft dit voor gevolgen voor je gezondheid en hoe kun je dit voorkomen? Stichting TeamAlert organiseert in samenwerking met de Hersenstichting en Ikea de SlaapChallenge. Een korte slaapquiz in een leuke setting om bewustwording onder jongeren te creëren.

Slaapproblemen

'Even' je mobiel checken voor het slapen gaan en voor je het weet is het opeens middernacht. Door het licht van je scherm, krijgen je hersenen een seintje dat je wakker moet blijven. Gevolg? Je valt laat in slaap en hebt de volgende dag moeite om op tijd op te staan. Maar liefst één op de tien jongeren heeft ernstige slaapproblemen blijkt uit onderzoek van de hersenstichting. Daarom is de SlaapChallenge opgezet.

#ikslaapchallenge

Doel van het project is om jongeren bewust te maken. Allereerst trekt een opvallend decor met een tweepersoonsbed de aandach. Daar worden ze uitgenodigd om mee te doen aan een aantal korte spelonderdelen, waarin ze op het eind als beloning in een' Instagramable' setting een foto kunnen nemen. Tijdens een korte quiz delen de medewerkers van TeamAlert de voordelen van slapen. Vervolgens bedenken de jongeren zelf waarom zij zelf beter willen slapen. De foto kunnen zij delen via Instagram met #ikslaapchallenge.

Meer berichten