Tuin-inloopmiddag bij IVN in Bovenkarspel

Algemeen
Appelbloesem.
Appelbloesem. (Foto: Toos Brink)

BOVENKARSPEL - Hovenier Sander Hoogland is zondag 8 maart tussen 14.00 en 16.00 uur in de Terpzaal aanwezig bij IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen voor een tuin-inloopmiddag.

Weten welke eetbare planten het beste groeien om te kunnen oogsten? Welke bloemen de meeste vlinders lokken? Of een egel op bezoek krijgen? Steeds meer tuinen liggen vol met tegels, maar een groene tuin met bloemen en (eetbare) planten, is in alle opzichten veel beter. Beter voor bijen, afwatering en gezondheid: al spittend en schoffelend haal je de bewegingsnorm immers met gemak. Een tuin groen maken kan op veel manieren, door bloemen zaaien of neerzetten, of bijvoorbeeld tomaten en aardbeien kweken. Ideeën genoeg, maar hoe begin je met zoiets? En hoe pak je het slim aan zodat je met weinig moeite veel resultaten boekt? Hovenier Sander Hoogland van Floridus Tuin & Groen weet hier alles van en deelt zijn kennis graag.

Kosten zijn twee euro. IVN West-Friesland, Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a in 1611 BN Bovenkarspel. Meer informatie via info@ivn-westfriesland.nl.