De toneelvereniging brengt de klucht 'Lodewijk Veertien en een Half' op de planken.
De toneelvereniging brengt de klucht 'Lodewijk Veertien en een Half' op de planken. ((Foto: aangeleverd))

Toneelvereniging Broekerhaven in Bovenkarspel speelt klucht

BOVENKARSPEL - Toneelvereniging Broekerhaven speelt vrijdag 27 en zaterdag 28 maart in Het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel de klucht 'Lodewijk Veertien en een Half'.

Lodewijk de 14e, ook wel de Zonnekoning genoemd, was een vrouwengek. Hij had dan ook een hele reeks maîtresses. En om die dames allemaal tevreden te houden en er voor te zorgen dat zijn o zo lelijke vrouw er niet achter zou komen, had hij natuurlijk iemand nodig. En die iemand is Jacques. Jacques is de persoonlijke kamerheer van zijne majesteit, zeer loyaal, kan liegen als de beste en heeft een ongelooflijk improvisatietalent. Maar… kamerheer Jacques' prioriteit is toch wel ervoor te zorgen dat het niet zijn hoofd is dat onder de guillotine eindigt. En dat wordt nog lastig wanneer koningin Maria Theresia van Spanje hem tot uiterste wanhoop drijft. Meestal werkt het overige personeel wel mee, maar zal dat dit keer ook lukken? Of zien ze zijn mooie hoofd liever rollen? En wanneer hij denkt dat het allemaal niet erger kan, lopen er opeens twee Hollandse toeristen Versailles binnen. Zal het kamerheer Jacques lukken zichzelf en zijn overspelige baas te redden uit de klauwen van zijn lelijke vrouw?

Leuk om te weten: de toneelvereniging heeft een jubilaris in haar midden: Ruud Meester. Hij staat dit jaar 25 jaar op de bühne!

Deze klucht in drie bedrijven van Ton Elstgeest is 27 en 28 maart om 20.00 uur te zien in het Vereenigingsgebouw, Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel. Entree is 8,50 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 8 euro verkrijgbaar bij Dina Roozendaal, Gezinspaviljoen 16 in Bovenkarspel. Meer informatie: www.facebook.com/toneelbroekerhaven .

Meer berichten