De Dubbele Buurt op zaterdag aan het einde van de ochtend. op een enkeling na blijven de ondernemers open.
De Dubbele Buurt op zaterdag aan het einde van de ochtend. op een enkeling na blijven de ondernemers open. ((Foto: Cees Bandt))

Ga komende dagen eens naar de lokale ondernemer

REGIO - Lege straten, pleinen en winkelcentra in Noord-Holland. Als je het niet met eigen ogen ziet, is het in de verste verte niet eens voor te stellen. Het coronavirus laat overal ernstige sporen na.

Haal eten of laat het door de plaatselijke horeca bezorgen

Natuurlijk moeten we ons houden aan de maatregelen die de (lokale) overheid, in overeenstemming met het RIVM, heeft uitgevaardigd. Dat betekent grote groepen bij elkaar mijden, blijf op anderhalve meter afstand van elkaar en indien je verkouden bent, blijf dan vooral zitten waar je zit.

We kunnen gerust stellen dat de ouderen en lokale ondernemers het meest getroffen worden. Voor de ouderen, zeker degenen die in een verpleeghuis zitten,worden terecht veel initiatieven op touw gezet. 

De klap voor de horeca is enorm. Ook voor andere ondernemers die vanwege de teruglopende omzetten tijdelijk de deuren hebben moeten sluiten, is het te hopen dat ze deze periode door komen.

Ze hebben onze steun hard nodig

We kunnen er allemaal zelf ook iets tegenover stellen. Door de komende dagen vaker naar de plaatselijke slager, bakker, groente- en visboer te gaan. En niet te vergeten naar die overige ondernemers die open zijn en die ieders steun zo keihard nodig hebben. Daarmee geven we niet alleen gehoor aan de oproep van Carola Schouten, Minister van Landbouw. We steunen daarmee ook de lokale MKB'er.

Doen!

Meer berichten