Voor elkaar in Enkhuizen doorbreekt stilte

Vrijwilligers zitten klaar met een luisterend oor tijdens coronacrisis.
Vrijwilligers zitten klaar met een luisterend oor tijdens coronacrisis. (Foto: Aangeleverd)

Door corona ligt het sociale leven stil. Scholen zijn dicht, jongeren kunnen niet meer uitgaan of naar de sportschool. Ouderen durven nauwelijks nog de deur uit en ontvangen bijna geen bezoek meer. Mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen zijn afgesloten van de buitenwereld. Welke andere maatregelen staan ons nog te wachten en hoe lang gaat het duren? Voor elkaar in Enkhuizen verbindt.

Sociaal isolement is schadelijk. Chronische eenzaamheid is zelfs net zo schadelijk als vijftien sigaretten per dag zegt hoogleraar psychologie Paul van Lange.

Bellen met vrijwilligers

Gelukkig worden mensen in tijden van nood inventief, er ontstaan mooie dingen. We kijken meer naar elkaar om en helpen elkaar. Dat gebeurt ook bij Voor elkaar in Enkhuizen. Met dit initiatief kunnen Enkhuizers laten zien waar ze goed in zijn: elkaar helpen als dat nodig is. Voor elkaar in Enkhuizen verbindt bewoners en instanties in Enkhuizen, niet alleen tijdens corona, maar ook in de toekomst. Het telefoonnummer 0228 350555 verbindt bellers - jong en oud - naar mobiele nummers van vrijwilligers.

Zin in een praatje, een hulpvraag of hulpaanbod? Bel 0228 350 555.
Voor elkaar in Enkhuizen op 0228 350555 is er voor mensen die behoefte hebben aan een praatje, een boodschap nodig hebben en zelf de deur niet uit kunnen, een hulpvraag hebben, bijvoorbeeld omdat ze een storing hebben aan hun pc of tablet of graag vrijwillig anderen willen helpen.

Dagelijks bereikbaar
Tijdens de coronamaatregelen is 0228 350555 elke dag bereikbaar. Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur.

Er is ook de facebookgroep Voor elkaar in Enkhuizen waar je berichten op kunt plaatsen en in contact kunt komen met anderen.

Coronahelpers.nl
Voor elkaar in Enkhuizen heeft een samenwerking met onder andere Helpende Handen en coronahelpers.nl (Vrijwilligerspunt).

Meer berichten