Bibliotheek brengt schrijvers en lezers online samen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Nu schrijvers niet naar bibliotheken kunnen komen en lezers elkaar niet kunnen ontmoeten, brengen de Westfriese Bibliotheken schrijvers en lezers online bij elkaar.

In korte tijd komen schrijvers live online om voor te lezen uit eigen werk, interviews te geven en vragen te beantwoorden van sprekers. Met dank aan meerdere bibliotheken, Probiblio en De Schrijverscentrale kunnen belangstellenden de volgende schrijvers verwachten:

Bibliotheken interviewen schrijvers (live om 19.30 uur): 4 juni Splinter Chabot, 11 juni Marijke Schermer, 18 juni Suzanna Jansen, 25 juni Eva Vriend en 2 juli Esther Gerritsen. Bij succes volgt er nog een week met andere schrijvers.

Aanmelden kan gratis via de website van de Westfriese Bibliotheken. Het merendeel van de online optredens is tot een week terug te kijken als video. Meer informatie daarover staat vermeld bij de optredens. Zie westfriesebibliotheken.nl/oso .

Leesclub

Naast de ontmoetingen met schrijvers start de bibliotheek met online leesclubs voor wie samen wil praten over boeken. De eerste die van start gaat is Leesclub C, in samenwerking met The Read Shop Spanbroek. Deze leesclub bespreekt de komende tijd boeken die ons helpen de wereld van nu beter te begrijpen. Boeken waarin dezelfde vraagstukken naar boven komen als waar we over nadenken sinds de corona-uitbraak. Deelname aan de leesclub is gratis. Meer informatie: westfriesebibliotheken.nl/leesclubc .