Burgemeester feliciteert bruidspaar De Wit

Algemeen
Bruidspaar De Wit uit Bovenkarspel wordt gefeliciteerd door burgemeester Ronald Wortelboer.
Bruidspaar De Wit uit Bovenkarspel wordt gefeliciteerd door burgemeester Ronald Wortelboer. Foto: Rodi Media/IH

BOVENKARSPEL - De heer en mevrouw De Wit (84) vierden zondag 21 juni hun zestig jarig huwelijk in het bedrijf dat de heer Wit opbouwde: bloembollenkwekerij E de Wit. "Samen met onze kinderen en kleinkinderen hebben we er een gezellige middag van gemaakt", aldus Ed de Wit.

Dinsdag 23 juni zijn de heer en mevrouw De Wit 60 jaar getrouwd. Burgemeester Ronald Wortelboer feliciteerde hen maandagmiddag 22 juni. Zowel Greet als Ed zijn geen onbekenden in Bovenkarspel. "Wij zijn hier geboren en getogen en echte Bovenkarspelers", zeggen ze beiden lachend. En wat betekent dat dan vooral? "Wij staan nuchter en positief in het leven."

Dansles

Ze ontmoetten elkaar, hoe kan het ook anders, 'op dansles'. Ed de Wit: "Ik was achttien en net als iedereen ging je op dansles. Eerst was het losvast, nog niet zo serieus. Met kermis kwamen we elkaar weer tegen. En toen een familielid ging trouwen, mocht je een meisje meenemen naar de bruiloft. Toen vroeg ik haar mee!"

Trouw

"Het is allemaal oké", zegt Greet de Wit over hun goede huwelijk. "Trouw vind ik heel belangrijk en evenwichtigheid." "Elkaar zijn gang laten gaan", vult haar echtgenoot aan. "Je eigen activiteiten ondernemen."

Energie

Sportief zijn ze ook. Tot twee jaar terug tenniste Ed nog. Greet, dochter van bakker Hof, heeft altijd veel aan gymnastiek gedaan, doet nog steeds aan fitness en wandelt wekelijks met een wandelgroepje. Greet: "Je bouwt zo extra energie op om sterker terug te komen na fysieke tegenslagen." Samen fietsen ze veel. "Dan nemen we voor een paar dagen een hotelletje en gaan fietsen in de omgeving. Sinds een jaar of tien op onze elektrische fietsen!" Maar het gemis van twee overleden kinderen blijft. Hulde aan dit goedlachse, diamanten bruidspaar.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda