Voorlezen en DigiLAB in bibliotheken

Algemeen
Voorlezen in de bibliotheek.
Voorlezen in de bibliotheek. Foto: Archief

De Bibliotheek Enkhuizen en Stede Broec organiseren deze zomer voorleeshalfuurtjes voor (klein)kinderen. Samen heerlijk genieten van een verhaaltje? Kom dan samen met jouw (klein)kind naar het voorleeshalfuurtje in de bibliotheek, luidt de oproep van de bibliotheken. In Bibliotheek Enkhuizen wordt dinsdag 21 juli en donderdag 6 augustus van 10.00 tot 10.30 uur voorgelezen. In Bibliotheek Stede Broec wordt woensdag 15 en woensdag 22 juli van 10.00 tot 10.30 uur voorgelezen.

Voor de wekelijkse voorleestip met een liedje en doe-activiteit hebben de bibliotheken de Westfriese BoekStartpagina.

DigiLAB

In Bibliotheek Enkhuizen zijn er elke dinsdag tussen 14.30 en 17.00 uur twee workshops van het DigiLAB voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar over programmeren. In het DigiLAB leren kinderen ondekken hoe je met bijvoorbeeld met robots, Lego WeDo en 3D-printers kan werken. In Stede Broec is het DigiLAB elke donderdag van 14.30 tot 17.00 uur open.

DigiFIT

Elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur staan medewerkers in Bibltioheek Stede Broec klaar voor vragen over het gebruik van computer, smartphone, tablet of e-reader. In verband met de coronaregels is aanmelden van te voren nodig. Dat kan telefonisch via 0228 743943 of per mail via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl. Meer informatie over de activiteiten via westfriesebibliotheken.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda