Lancering website Samen en Duurzaam

Algemeen
Alle informatie over hoe je 'klimaatklaar' kunt worden op één website.
Alle informatie over hoe je 'klimaatklaar' kunt worden op één website. Foto: Pixabay

De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland hebben de handen ineen geslagen op het gebied van duurzaamheid. Zij lanceren de website Samen en Duurzaam, een platform waar informatie over duurzaamheidsactiviteiten, (regionale) initiatieven en nieuws samenkomt. Inwoners en ondernemers vinden er informatie over zonne-energie, het verduurzamen van woningen en (bedrijfs)panden, afval scheiden en hoe je ‘klimaatklaar’ kunt worden.

Om duurzaamheid kunnen we niet langer heen. Landelijk zijn er afspraken gemaakt in het klimaatakkoord hoe we onder andere duurzamer onze energie kunnen opwekken. De regio West-Friesland heeft de ambitie om in 2040 evenveel duurzame energie op te wekken als dat we gebruiken. Hoe dit tot stand komt is aan de gemeenten en dit kan alleen samen met inwoners en ondernemers worden gedaan. "Met het bundelen van informatie en door met elkaar samen te werken, bereiken we meer en komen we samen verder. Ook geeft het inwoners en ondernemers een bredere kijk op duurzaamheid", aldus de gemeenten.

Zelf aan de slag

Duurzaamheid leven en werken, wat kun je daar zelf aan doen? In je dagelijkse doen, kun je duurzaamheid zo groot en klein oppakken als jezelf wilt. Van het energieneutraal maken van de eigen wonging tot het verduurzamen van de woning met isolatiemateriaal. Van het fietsen naar het werk tot een deel-auto als we het over vervoer hebben. Door goed afval te scheiden, hergebruiken we meer grondstoffen en hoeven we minder grondstoffen uit de aarde te halen. Van het gft-afval wordt biogas gemaakt. De gemeente: "Duurzaam leven en werken doen we met elkaar en samen krijgen we het voor elkaar!" Kijk op de website SamenenDuurzaam.nl voor meer informatie, inspiratie en tips.

Meld duurzame initiatieven

Op de website staat niet alleen informatie van de drie gemeenten, ook duurzame initiatieven uit de regio worden genoemd. Een duurzaam initiatief melden? Laat het de gemeente weten via contact@samenenduurzaam.nl. Als je op de hoogte witl worden gehouden van duurzaam nieuws, meld je dan op de homepage aan voor de nieuwsbrief.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda