Vroege vogelvaartocht

Algemeen
De Weelen.
De Weelen. Foto: Bob Legro

Tsjilpen, kwetteren, zingen en kwinkeleren, de vogels om ons heen geven zo nu en dan hele concerten weg. Vooral in de vroege ochtenduren zijn ze goed te horen, als alle bedrijvigheid van de mens nog niet op volle sterkte is. Het vogelgezang in de eigen achtertuin kennen de meeste mensen wel, maar ook de sloten van het West-Friese polderland herbergen zo hun eigen vogel-pavarotti's.

Prachtige geluiden vanaf het water

IVN West-Friesland organiseert zondag 19 juli een speciale vogelvaartocht mét gids 's morgens vroeg om het zingen van de vogels optimaal te kunnen opsnuiven. Aanvag vaartocht: 7.00 uur. Kosten: 3,50 euro per persoon (IVN-leden gratis en kinderen tot 12 jaar mogen ook gratis mee, dankzij de sponsorbijdrage van ABZ Seeds te Andijk). Neem een verrekijker mee of meld het anders bij de aanmelding, dan zorgt IVN er voor.
De boot vertrekt vanaf De Gouw 57a, 1614 MB in Lutjebroek (de boerderij van de familie Van Alderwegen, op het erf kan worden geparkeerd). Eventueel opgeven via kl.slagter@ivn-westfriesland.nl vóór 17 juli. Wegens de coronamaatregelen mogen er een beperkt aantal mensen mee.

Bergeendenfamilie Toos Brink.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda