3 kledingstukken die onmisbaar zijn in een herenkleding kast

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Veel mannen houden er niet van om een nieuwe outfit te kiezen, waardoor ze maar al te vaak voor dezelfde look gaan. Echter, wat variatie hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer je begint met drie basis kledingstukken, zoals een wit overhemd, een donkerblauwe spijkerbroek en een goed zittende heren ondershirts, kun de rest van je kledingkast er naadloos mee combineren. Voeg wat simpele frisse, seizoensgebonden kledingstukken toe aan je garderobe en je kunt het gehele jaar door, zonder dat je vaak dezelfde outfit aan hebt. Benieuwd naar wat deze basisstukken zijn? Dat lees je in dit artikel.

1. Een wit overhemd

Een tijdloze klassieker die je absoluut in je kast moet hebben, is een wit overhemd. Een wit overhemd kun je bij elke gelegenheid aan en kun je zowat met elk kledingstuk combineren een wit overhemd is altijd een veilige, stijlvolle keuze. Het oogt verzorgd en zorgt voor een frisse uitstraling. Ideaal voor op de werkvloer dus, maar evenzeer in een casual setting. Om op een etentje niet uit de toon te vallen, kun je je witte shirt uit de broek dragen en de mouwen opstropen. Gegarandeerd een casual look. Een avondje stappen? Ook dan kun je kiezen om het witte overhemd uit de kast te halen. Kies dan wel voor een vlotte combinatie. Combineer het met een spijkerbroek en sneakers.

Om jaren van je wit overhemd te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de juiste overhemd pasvorm vindt. Slanke mannen en mannen met een atletisch lichaam kunnen het beste voor een slim fit overhemd kiezen, terwijl de wat forse man er verstandig aan doet om een modern fit of regular fit overhemd te kiezen. Belangrijk is dat jij je fijn voelt in het overhemd

2. Een zwarte of donkerblauwe spijkerbroek 

Modieus en met zowat alles te combineren: een zwarte of donkerblauwe spijkerbroek. Een spijkerbroek heeft veel troeven en om deze reden is het een onmisbaar item uit de mannengarderobe. 

De reden waarom je beter voor donkere spijkerbroek kunt gaan, is om dat donkere kleuren gemakkelijk combineerbaar zijn. Bovendien is een donkere spijkerbroek niet seizoensgebonden en kun de broek dragen in een formele setting als casual zetten. Met een tijdloze klassieker zoals een donkere spijkerbroek zit je goed

3. Goed zittende ondershirts

In de meeste gevallen zie je ze niet, maar ze zijn onmisbaar uit de herenkleding kast; goed zittende ondershirts. Een ondershirt zorgt er voor dat je kleding minder snel slijt en langer goed blijft. Een voordeel wat een ondershirt voorkomt zijn van die zweetranden onder de oksel van het overhemd. Met een goed ondershirt zorg je er voor dat deze zweetranden niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Bovendien is het halstype van het ondershirt zeer belangrijk. Wanneer je een ondershirt draagt en alle knoopjes van het overhemd dicht hebt, kun je het beste kiezen voor een ondershirt met ronde hals. Wanneer je één of twee knoopjes open hebt, kun het beste kiezen voor een V-hals of een diepe V-hals. Belangrijk is dat de hals van het T-shirt baseert op het aantal knoopjes dat je open of dicht hebt van je overhemd. Ben je op zoek naar degelijke ondershirts die verkrijgbaar zijn in alle maten en verschillende halsdieptes? Bekijk dan de website ShirtsofCotton.com. Voor elk type man een geschikt ondershirt. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda