Geef Ceres weer de wind in de zeilen

Algemeen
Er wordt hard gewerkt aan de renovatie.
Er wordt hard gewerkt aan de renovatie. Foto: DVDTemme

Molen Ceres komt in aanmerking voor de Bankgiro Loterij Molenprijs 2020. De hoofdprijs van 75.000 euro gaat naar de molen met de meeste stemmen. Molenaar Johan Ooijevaar is ontzettend blij met de nominatie: “Dit is een mooi steuntje in de rug voor ons. We hopen dat heel veel mensen voor molen Ceres gaan stemmen.”

Voor de Bankgiro Loterij Molenprijs 2020 zijn vier molens genomineerd, waaronder dus molen Ceres. De hoofdprijs van 75.000 euro gaat naar de molen met de meeste stemmen.

Molen Ceres kan het geldbedrag goed gebruiken na de rampzalige oudejaarsnacht 2020 waarbij de molen afbrandde. Johan Ooijevaar: “Een restauratie zoals die van molen Ceres kost heel veel geld. We gaan dit geld gebruiken voor de wieken en wat daarbij hoort, zodat de molen weer kan draaien.”

Vrijwilligers

Door de molenaars van molen Ceres en een aantal vrijwilligers wordt hard gewerkt aan de opbouw van de molen. Johan: “Heel veel werkzaamheden vinden achter de winddoeken plaats en die zijn helaas niet allemaal zichtbaar voor het publiek. Denk aan het vele roet afkrabben, schoonmaken, schuren, schilderen en nog veel meer.”

Rietlatten

De molenmaker is nu bezig om de rietlatten te plaatsen, vertelt molenaar Johan. “Zodat in het najaar het molenlichaam weer van riet kan worden voorzien. Verder hopen we volgend jaar de molen weer draaiende te krijgen. Ik nodig de mensen uit om voor molen Ceres te stemmen. Als we winnen zou ons dat helpen om de restauratie van de molen nóg eerder af te krijgen. Met uw stem kunnen wij ons doel bereiken”, besluit hij zijn oproep. “Als we de hoofdprijs niet winnen, krijgen we één euro per stem. Daar zijn we ook heel blij mee!”

Zeilen

Stemmen voor molen Ceres kan via molenprijs.nl/ceresbovenkarspel. Per e-mailadres kan eenmaal gestemd worden. Molenaar Johan: “Bij het stemmen wordt het e-mailadres van de stemmer gevraagd. Je stem moet je namelijk bevestigen in de mail die je terugontvangt. We hopen dat deze manier van stemmen mensen niet afschrikt. Het verplicht je verder tot niets. Wij vragen aan iedereen of zij dit ook aan huisgenoten, familie en vrienden wil doorgeven. Stem op de enige Noord-Hollandse molen die kans maakt op de fantastische prijs en geef Ceres weer de wind in de zeilen!”

Stem via de website molenprijs.nl. Voor elke stem gaat één euro naar de renovatie van de molen. Molenaar Johan Ooijevaar: ‘Mooi steuntje in de rug voor ons’

Molen Ceres.
Het was een afschuwelijk gezicht  woensdagochtend 1 januari 2020.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda