Diamanten bruidspaar: “Henk doet alles voor me en hij doet het nog goed ook!”

Algemeen
Het echtpaar Van Gent krijgt vandaag de felicitaties van burgemeester Ronald Wortelboer.
Het echtpaar Van Gent krijgt vandaag de felicitaties van burgemeester Ronald Wortelboer. Foto: Rodi Media/IH

Het echtpaar Van Gent uit Bovenkarspel viert vandaag hun zestigjarige huwelijk. Deze oud-Amsterdammers wonen sinds 1994 in Bovenkarspel en genieten nog volop van het leven. “We zijn op de vlucht gegaan voor de drukte. We waren drie jaar geleden nog een keer in Amsterdam. Nou, daar hoeven we nooit meer naartoe. Het is hier veel rustiger”, vertelt oud-etaleur Henk van Gent (82).

Kennissen gaven hen ooit de tip om naar West-Friesland te verhuizen. “Zij vonden het hier mooi en lekker rustig.” Wil van Gent (79) is slecht ter been, maar samen slaan ze zich door het leven. “ik heb twee slechte heupen en zit in een rolstoel te wachten op een operatie.” 

Mooie baan

Het echtpaar heeft bij hetzelfde bedrijf gewerkt. Henk van Gent: “Mijn vrouw werkte bij de PTT en daar ben ik toen ook gaan werken. Ik had een mooie baan bij de Bijenkorf, maar kon bij de PTT 50 gulden per maand meer verdienen. Alleen maar voor het bezorgen van de interne post! Daar ben ik opgeklommen tot chef van de afdeling calculatie.”

Geheim

Ze zijn nog net zo blij met elkaar als zestig geleden, zeggen ze beiden. “We gingen vaak op vakantie. Soms wel drie keer per jaar.” En het geheim van hun huwelijk? “Geven en nemen’, zegt Wil van Gent met een glimlach. “Neem mijn situatie. Zittend in de rolstoel kan ik niets. Vroeger deed ik alles. Nu doet Henk alles voor me en hij doet het nog goed ook!”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda