Meer vrijheid voor zieke Valentijn (5) uit Bovenkarspel dankzij smartwatch

Algemeen
De hartenwens van een gezin uit Bovenkarspel gaat in vervulling dankzij een aanvraag van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.
De hartenwens van een gezin uit Bovenkarspel gaat in vervulling dankzij een aanvraag van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Foto: aangeleverd

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor een gezin uit Bovenkarspel. De vijfjarige Valentijn kan met een smartwatch voor het eerst spelen zonder direct toezicht.

Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed voor Valentijn een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Valentijn (5) heeft een zeldzame hersenstamafwijking en moet continu in de gaten gehouden worden. Dankzij de aanvraag bij het VriendenFonds komt er nu een smartwatch. Valentijn kan dan ook eens zónder direct toezicht in zijn kamer spelen.

Smartwatch

Madeleen Driessen, ambassadeur bij Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Een smartwatch klinkt misschien als een kleine bijdrage, maar voor dit gezin betekent het een wereld van verschil. Valentijn heeft een zeldzame hersenstamafwijking. Dit houdt onder andere in dat hij meerdere keren per dag stopt met ademen. Omdat Valentijn niet aan een monitor zit, moet hij iedere seconde in de gaten worden gehouden. Met een smartwatch kunnen zijn ouders via een smartphone zien hoe het met zijn ademhaling gaat. Dan kan Valentijn ook eens rustig in zijn kamer spelen zonder dat daar altijd iemand bij hoeft te zijn. Dat geeft het gezin zoveel meer vrijheid!”

Ouders superblij

De ouders van Valentijn zijn blij verrast: “We zijn hier superblij mee! Echt geweldig. We zijn even sprakeloos.”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda