Appeltaart zorgt voor glimlach op gezicht

Algemeen
Leerlingen Martinus bakken appeltaarten voor ouderen.
Leerlingen Martinus bakken appeltaarten voor ouderen. (Foto: aangeleverd)

Door de huidige coronamaatregelen zijn er mensen die in een geïsoleerde situatie terecht zijn gekomen. Om deze mensen te verwennen bakken Martinusleerlingen deze week heel veel appeltaarten. Vanuit de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) is hiervoor gratis 125 kilo appels beschikbaar gesteld als onderdeel van de Dutch Food Week. Deze gezamenlijke actie zorgt hopelijk voor een glimlach op vele gezichten.

“Na de herfstvakantie staan alle baklessen in het teken van de appeltaart”, aldus Casper Manshanden, leraar horeca, bakkerij en recreatie. Concreet betekent dit dat leerlingen uit leerjaar 1, 3 en 4 van verschillende opleidingen gaan bakken, in totaal zo’n 150 stuks. 

Dutch Food Week

Manshanden: “De hele week wordt er gebakken en de taarten gaan vervolgens de vriezer in. Alle leerlingen krijgen hun eigen taartje mee om cadeau te geven aan iemand uit hun omgeving die wel een oppepper kan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een opa of oma zijn of een buurvrouw die wat vereenzaamd is.”

Klassieker

Manshanden is blij met deze actie die eigenlijk spontaan is bedacht. Omdat vanwege de coronamaatregelen de LTO niet alle appels kon uitdelen, is contact gezocht met onze school. “Een appeltaart bakken is eigenlijk een ‘klassieker’ dus vanuit didactisch oogpunt past dit prima in onze lessentabel. Veel mooier is het nog om met de leerlingen aan de slag te gaan om andere mensen blij te maken, zeker in deze onzekere tijd.”

Afbeelding

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda