Zonnebloem Bovenkarspel verrast gasten

Algemeen
Blij met aandacht en een cyclaam.
Blij met aandacht en een cyclaam. Foto: Aangeleverd

De Zonnebloemafdeling Bovenkarspel is ook dit jaar weer volop in de running om, ook in deze moeilijke tijd met corona, haar gasten te verblijden met een cyclaam. Afgelopen week deelde de Zonnebloem afdeling Bovenkarspel honderden cyclamen uit.

Veel alleenstaanden en ouderen hebben een zwaar jaar, vertelt Peter van der Wal, voorzitter Zonnebloemafdeling Bovenkarspel. “Het afgelopen jaar hebben we niets kunnen doen en geen activiteiten kunnen uitvoeren. Het dagje uit ging niet door. De jaarlijkse kerstlunch gaat niet door. Er voor elkaar zijn, is de sleutel van de Zonnebloem. Het is mooi om iets voor iemand te kunnen betekenen, en het is mooi als iemand iets voor je wilt doen. Daar wordt iedereen blij van. Daar doen we het voor!”

Zo werden de inwoners van Het Gezinspaviljoen, die tijdelijk zijn verhuisd naar Sorgvliet in Andijk omdat Het Gezinspaviljoen opnieuw opgebouwd, dinsdag 10 november verrast met een cyclaam. “In deze moeilijke tijd voor hen vanwege de verhuizing wilden we hen een extra hart onder de riem steken. Wij hopen dat zij zich snel thuis zullen voelen”, aldus de voorzitter. “Voor wat betreft het uitdelen van de cyclamen kan de Zonnebloem afdeling Bovenkarspel putten uit een geweldige groep vrijwilligers. In deze coronatijd geeft het nog meer inhoud en kleur. Vandaar dat er niet alleen gekeken is naar onze gasten die onze vrijwilligers normaal gesproken bezoeken, maar ook naar inwoners van Bovenkarspel die zich eenzaam voelen.”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda