Theater Het Postkantoor heropent met cabaret en muziek

Algemeen
Strenge beperkingen opgeheven.
Strenge beperkingen opgeheven. (Foto: Foppe Schut)

Theater Het Postkantoor haalt opgelucht adem: de voorstellingen van komend weekend kunnen doorgaan. Rosa da Silva treedt vrijdagavond 20 november op. Eva de Roovere is zaterdagavond te zien en accordeonist Johan Wiersma en het Viride Kwartet verzorgen zondag 22 november twee optredens.

In hoog tempo wisselen Portugees temperament en Drentse nuchterheid elkaar af in de debuutvoorstelling Daar moet je heen van Rosa da Silva. Na hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling won zij overtuigend de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze brengt haar schurende personages en de eeuwige strijd tussen stad en provincie vol akelig herkenbare humor. Haar veelzijdige talent spat van het podium af. Vrijdag 20 november om 19.15 uur en 21.30 uur

Voice Over XXL

De Vlaamse zangeres Eva de Roovere kan wegens de strenge reisbeperkingen helaas niet naar Nederland komen, maar ‘elk nadeel heb z’n voordeel’, want dan kunnen de heren van Voice Over (John van der Schaaf, Enrico Kors en Martin Middelkoop) alsnog het concert komen spelen dat 14 november niet door kon gaan. Dat wordt een avond vol heerlijke popklassiekers in een vertrouwd Voice Over close harmony jasje. Zaterdag 21 november om 20.00 uur (wachtlijst).

Finalisten Prinses Christina Concours

Klassiek op zondag: elk seizoen brengt Het Postkantoor een selectie van winnaars en finalisten van het Prinses Christina Concours. Veel van de huidige grote namen in de Nederlandse (klassieke) muziekwereld namen in hun vroege carrière deel aan dit concours. Op deze zondag maakt u kennis met accordeonist Johan Wiersma en het Viride Kwartet.
Johan Wiersma koos al op zesjarige leeftijd voor de accordeon. Hij kreeg hij les aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en won meerdere prijzen, trad op in het voorprogramma van het Radio Filharmonisch Orkest en nam deel aan het Kinderprinsengrachtconcert.

Viride Kwartet

Het Viride Kwartet leerde elkaar kennen op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij inmiddels ook hun bachelor opleiding volgen. Ze kregen les van leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet en waren ze meerdere keren te gast in het programma Podium Witteman. Hun enthousiasme en hechte vriendschap geeft het kwartet een persoonlijke en unieke uitstraling. Twee optredens zondag 22 november om 11.00 uur en 14.00 uur.

Meer informatie en reserveren via hetpostkantoor.info of 0228 743910.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda