Koken voor vrijwilligers

Algemeen
De maaltijden vallen in goede aarde.
De maaltijden vallen in goede aarde. Foto: aangeleverd

Om de vrijwilligers van ‘t Stadsplein in Bovenkarspel een hart onder de riem te steken, kookte het team sociaal werkers van ’t Stadsplein dinsdag 24 november een maaltijd voor hen.

De vrijwilligers kregen een tas met een warme maaltijd, dessert en iets lekkers die zij in tijdsloten konden ophalen. Désirée Vegter, sociaal-cultureel werker en Kookstudio coördinator: “Doordat onze activiteiten zijn aangepast, zien we onze vrijwilligers veel minder. Voor een aantal vrijwilligers betekent dit dat ze nog meer op zich zelf komen te staan en hun sociale contacten daardoor ook veel minder worden. Natuurlijk missen wij veel bezoekers, maar ook de vrijwilligers met wie wij allemaal goed contact hebben. En dat willen we natuurlijk zo houden!”

‘t Stadsplein

De ingrediënten voor de maaltijden werden voor een gedeelte gesponsord door AH Hoogkarspel en Jumbo Zwaagdijk Oost. “We hebben nu al één keer gekookt in onze eigen Kookstudio voor ongeveer dertig vrijwilligers en we gaan dat vaker doen. Van te voren weten we niet precies wat we meekrijgen dus we gebruiken onze improvisatie vaardigheden. We zijn er in ieder geval al achter gekomen dat het door de vrijwilligers enorm gewaardeerd wordt.”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda