Wel veel knallen, maar minder branden deze jaarwisseling

Algemeen
Afbeelding
Foto: Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Ook al gold er een vuurwerkverbod, deze Oud en Nieuw werd er nog flink geknald, aldus Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Ook in de binnenstad van Enkhuizen werd rond middernacht even geknald en was er fraai siervuurwerk te zien. Ondanks dat feit kregen de ambulance- en brandweerhulpverleners van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord minder meldingen dan bij de vorige jaarwisseling. 

Er waren dit jaar opvallend minder branden: 36, vorige jaarwisseling waren dat er 99. De brandweer- en ambulancehulpverleners kregen in totaal 190 incidenten te verwerken, in de tijd tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari. Tijdens de vorige jaarwisseling ging het om 269 incidenten.

Voorzitter Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Emile Roemer, naast waarnemend burgemeester van Alkmaar ook voorzitter van de veiligheidsregio, spreekt zijn dank uit aan alle hulpverleners, gemeenten en andere betrokkenen die hebben bijgedragen aan het veilig verloop van de jaarwisseling. Hij is vooral trots dat – op een kleine groep na – mensen zich in deze moeilijke periode aan de afspraken hebben gehouden, om in deze fase van de pandemie de zorg niet nog verder te belasten.

Incidenten SED-gemeenten

Totaal aantal incidenten (ambulance plus brandweer) in de SED-gemeenten, tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari, waren als volgt: voor Stede Broec 7, voor Drechterland 6 en voor Enkhuizen 6. Of dit voor onze regio ook minder is dan vorig jaar kon de woordvoerder niet zeggen. In elk geval zijn er geen opvallende incidenten gemeld.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda