IVN West-Friesland zoekt bestuursleden

Algemeen
Voedselbos in wording, de gidsen zijn er klaar voor!
Voedselbos in wording, de gidsen zijn er klaar voor! Foto: aangeleverd

IVN West-Friesland heeft de 5000 euro van de crowdfundingactie voor het Voedselbos (ten noorden van het Streekbos) binnen. Voor IVN is dit een enorme stimulans.

Daarnaast heeft de IVN werkgroep Voedselbos nog andere donaties gekregen onder andere in de vorm van materiaal. Begin februari gaat het Clusiuscollege grondverzet uitvoeren en daarna worden er ongeveer 70 bomen geplant. De eerste twee bomen staan er inmiddels.

IVN West-Friesland er één van de 160 afdelingen van IVN en hoofzakelijk actief in de natuur van het Streekbos en dependance het Egboetswater in Oostwoud. Momenteel zijn er vijftien enthousiaste kleine en grotere werkgroepen actief in deze regio, variërend van (wilgen)knotter tot schoolgids én allemaal vrijwilliger.

Enthousiaste collega’s

“Dat we zo actief zijn is prachtig maar vraagt ook om een goed bestuur en daarvoor wordt versterking gezocht”, aldus de woordvoerder. Door gezondheidsreden, verlopen zittingstermijn en veranderende werkzaamheden (tijdgebrek) treden tijdens de komende jaarvergadering een aantal bestuursleden af. Gevraagd worden een nieuwe penningmeester, secretaris en lid van het bestuur. “Vrijwilliger zijn schept een band, want iedereen is gelijk.” 

IVN West-Friesland

“IVN West-Friesland is een dynamische organisatie waar samen met bevlogen, enthousiaste collega’s wordt gebouwd aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur.” Aanmelding en informatie bij Linda Smit via secretaris@ivn-westfriesland.nl of telefoon 06 24430197.

In 2022 bestaat IVN West-Friesland 50 jaar

Streekbos wordt verrijkt met Voedselbos.
Voedselbos in wording: de gidsen zijn er klaar voor.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda