Wandelen in opmars door corona

Algemeen
Vuurtoren Andijk bij zonsopgang.
Vuurtoren Andijk bij zonsopgang. Foto: Lenie van Balen-Deen

Lenie van Balen en echtgenoot Leo uit Grootebroek lopen sinds het begin van de coronpandemie drie keer in de week minimaal 20 kilometer. Zo kom je nog eens ergens! Of je nu uit Enkhuizen, Drechterland of Stede Broec komt, wandelen kan overal en altijd.

Ze maken er samen een sport van om al om 7.00 uur ‘s morgens aan de wandel te zijn. Lenie: “Nadat ik milde corona heb gehad, bouwen we het weer langzaam op. Je ziet heel veel onderweg. So wie so gaan we voor een zonsopgang. Je ziet het elke keer wat lichter worden om die tijd. De dagen lengen. Zo vroeg in de morgen gaan lopen is, en blijft, een aparte belevenis. De kunst is ook om wegen te zoeken die rustig zijn met zo weinig mogelijk passanten.”

GPS tracker

Met 20 kilometer kom je nog eens ergens. “We wandelen vaak in de omgeving, maar Leo mag ook graag een wandeling verzinnen, wat verder weg op de GPS die hij altijd bij zich heeft. Leo is er voor de route en ik heb altijd het fototoestel mee om plaatjes te schieten onderweg.”

Vrienden

Lenie: “Ieder zijn ding. Van elke wandeling maak ik een verslag met zelfgemaakte foto’s erbij, dat stuur ik naar familie en vrienden om te delen.”

Kerk aan de middenweg in Andijk.