Geen Westfriese Struuntocht, toch goede doelen gesteund

Algemeen
Hanneke Borst overhandigt namens Stichting Westfriese Struuntocht de cheque aan Debbie van Dokkum van De Baanbreker in Enkhuizen.
Hanneke Borst overhandigt namens Stichting Westfriese Struuntocht de cheque aan Debbie van Dokkum van De Baanbreker in Enkhuizen. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - De Baanbreker ontving van de Westfriese Struuntocht een cheque van 1000 euro. Ondanks dat de Westfriese Struuntocht dit jaar weer niet doorgaat, is er dankzij de wandelaars wel geld om drie goede doelen te ondersteunen. Naast De Baanbreker kregen ook Stichting Babyspullen en Praktijkschool Westfriesland in Stede Broec elk 1000 euro.

Dankzij wandelaars toch steun

“Ondanks dat er geen wandeltocht komt, konden we ieder doel blij maken met 1.000 euro. Deze mooie gift is mogelijk gemaakt door onze wandelaars die al een ticket hadden gekocht. Een mooi gebaar waar wij heel blij mee zijn!”, aldus voorzitter Henk Driessen.

Mooi gebaar Westfriese Struuntocht

“Fantastisch dat we deze doelen toch kunnen steunen. Er is tot twee keer toe veel werk verricht in aanloop naar de wandeltocht”, aldus medeorganisator Marion Breg, “Mooi dat een ieders vrijwillige inzet door steun van de wandelaars wordt beloond. En de slogan ‘Ontdek het onverwachte’ heeft nog meer betekenis gekregen.”

Veel enthousiaste wandelaars

Met pijn in het hart en heimwee naar maart 2019, besloot het bestuur van Stichting Westfriese Struuntocht afgelopen jaar de wandeltocht af te blazen. Ook voor dit jaar besloot het bestuur de Struuntocht af te eggen. “Als evenementen weer van start kunnen, staan we in de startblokken. We hebben veel enthousiaste wandelaars en het draaiboek is er”, aldus voorzitter Driessen.

Voor de komende editie had de Westfriese Struuntoch drie “prachtige regionale goede doelen gekozen om de opbrengst aan te doneren”, vertelt Driesen: Stichting Babyspullen, De Baanbreker Enkhuizen, Praktijkschool Westfriesland en locatie Stede Broec.

De Baanbreker

De Baanbreker, die de cheque recent in ontvangst nam, sprak heel veel dank uit. “Ontzettend fijn dat wij in deze tijd een extraatje ontvangen om weer mooie dingen te kunnen doen voor onze cliënten”, laat Debbie van Dokkum van de Baanbreker weten.

Praktijkschool Westfriesland

Afgelopen donderdag werd de cheque overhandigd aan Praktijkschool Westfriesland: “We zijn bezig met het opknappen van ons restaurant Rondom Vol en zijn heel blij met deze bijdrage. We hopen snel weer gasten te mogen ontvangen, zodat onze leerlingen ervaring op kunnen doen in ons eigen schoolrestaurant. Nu koken ze veelal voor thuis”, vertelt directeur Wieneke Roossien-Verweij.

Stichting Babyspullen

Naast de praktijkschool en de Baanbreker is de cheque ook zeer goed ontvangen door Stichting Babyspullen: “Wij kunnen daar weer heel veel aanstaande ouders mee helpen en zo baby’s, waarvan de ouders de financiën niet hebben, een goede start in het leven geven.”

Organisatie Westfriese Struuntocht

Stichting Westfriese Struuntocht bestaat uit vier West-Friese business clubs: Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen, Kiwanis Westfriesland en JCI Het Grootslag

Marion Breg overhandigt namens Stichting Westfriese Struuntocht de cheque aan leerling Chamira en directeur Wieneke Roossien-Verweij.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda