Politie: zelfgemaakte bom van vuurwerk bij teststraat Bovenkarspel

Algemeen
Onderzoek door Explosieven Opruimingsdienst.
Onderzoek door Explosieven Opruimingsdienst. Foto: Inter Visual Studio

Bij de coronateststraat in Bovenkarspel is woensdagochtend een explosief afgegaan. Het ging om een metalenpijp die is ontploft, vermoedelijk een zelfgemaakte bom van vuurwerk. Het explosief lag aan de buitenkant van het pand aan de Middenweg. De politie gaat ervan uit dat de teststraat doelwit was.

Het explosief ging woensdagochtend om 6.55 uur af. Vijf ramen zijn vernield. Er was een beveiliger aanwezig, maar niemand is gewond geraakt. De omgeving is lange tijd ruim afgezet voor onderzoek door de politie. 

Explosieven opruimingsdienst

De Explosieven Opruimingsdienst werd opgeroepen om te kijken of er nog een explosief materiaal was achtergebleven. De geplande testafspraken waren in elk geval voor de woensdagochtend afgezegd. Dit is niet de eerste keer dat er een ontploffing bij een teststraat is. In januari waren er incidenten bij de teststraten in Urk en Hilversum.

Vaker incidenten

De teststraat in Bovenkarspel is groot. Sommigen vergelijken het met een fabriekshal. Je rijdt er met je auto naar binnen om getest te worden om er aan de ander kant weer uit te rijden.

Urenlang afgezet.
De poltie gaat uit van een gerichte actie.
Afbeelding

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda