Alle bewoners Westerhof tegen corona gevaccineerd

Algemeen
De heer Louwerman (97) is enige bewoner Westerhof die geen corona heeft gehad.
De heer Louwerman (97) is enige bewoner Westerhof die geen corona heeft gehad. Foto: Rodi Media/IH

ENKHUIZEN - Vanmorgen kregen alle bewoners van Westerhof hun tweede vaccinatie tegen corona. De bewoners zijn gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Dirk Pieter Louwerman (97) werd als laatste gevaccineerd om iets voor half twaalf. Hij is de enige bewoner van Westerhof die géén corona heeft gehad.

Hij is dit voorjaar wel kort opgenomen geweest in het ziekenhuis in Hoorn vanwege een vermoeden van corona. Hij herinnert zich deze tijd als ‘een gevangenis’. Even dacht men dat hij corona had, maar dat bleek een blaasontsteking. Twee dagen later was hij gezond en wel weer thuis in Westerhof.

Westerhof heeft een zware tijd achter de rug. Zeventien bewoners van de 32 zijn aan corona overleden. De meeste bewoners werden ziek. Ook veel verzorgenden kregen corona.In Westerhof wonen al weer veel nieuwe bewoners. Op twee kamers na is alles weer bezet.

Nieuwe bewoners Westerhof

Woordvoerder Els Harder: “In de eerste fase van corona zag je nog wel dat mensen terughoudend waren om in een verzorgingshuis te gaan wonen, maar dat werd in de tweede fase al veel minder. Mensen die hier wonen hebben zorg nodig. Het is geen kwestie van willen, wanneer de mogelijkheid zich voordoet om hier te wonen dan is dat noodzakelijk.”

Op zijn negntigste nog auto rijden

De heer Louwerman ontsprong de dans. Hij woont in Westerhof sinds 2016. Tot die tijd woonde hij nog zelfstandig en tot zijn negentigste reed hij nog auto.