Vroling B.V. ontvangt predicaat Hofleverancier

Algemeen
Predikaat koninklijk voor bedrijf uit Hoogkarspel.
Predikaat koninklijk voor bedrijf uit Hoogkarspel. (Foto: archief)

HOOGKARSPEL - Vrolijk B.V. is hofleverancier geworden. Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het bedrijf ontving Vroling B.V. vandaag om 14.00 uur het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en burgemeester Michiel Pijl reikten de oorkonde uit aan eigenaar Peer Vroling. Ook het wapenschild van het bedrijf werd onthuld.

Vroling B.V. is een familiebedrijf dat al 150 jaar bestaat. Vroling B.V. is technisch installateur van elektro-, gas-, koeltechnische- en water technische installaties voor woningbouw en utiliteit. Vroling B.V. verzorgt nieuwbouw- en renovatieprojecten en voorziet in het onderhoud van deze installaties.

Van smid tot ketelfabrikant

In 1871 begon Rembertus Vroling als smid in het dorp Hem. Hij was opgegroeid in Coevorden en ging zijn geluk beproeven in Hem. Zijn zoon Dorus, een echte uitvinder, volgde hem op. Dorus ontwikkelde de ronde Vroling kachel, die vroeger in alle klaslokalen en op alle NS-stations stonden. Hij vroeg in totaal 19 octrooien aan, onder meer voor roestvrijstalen gereedschap. Zijn zonen Dirk en Theo volgden hem weer op, waarbij het bedrijf verder groeide als ketelfabrikant. 

Vijf generaties

Na het op jonge leeftijd overlijden van Theo, bouwde zijn vrouw Afra Vroling-Nan de zaak aan de Hemmerbuurt verder uit. Nu de vierde generatie de zaak heeft overgenomen worden er geen ketels meer geproduceerd maar geïnstalleerd.  De werkzaamheden zijn uitgebreid en richten zich op centrale verwarming, elektrotechnische- en airco installaties, loodgieterswerk, luchtbehandeling installaties en de installatie van warmtepompen. Inmiddels is de vijfde generatie ook al betrokken bij het bedrijf.

Sinds 2013 is het bedrijf verhuisd naar een nieuw pand op het industrieterrein in Hem. Na 142 jaar op de oude locatie was het tijd voor vernieuwing, om zo mee te kunnen gaan met de nieuwe technieken en ontwikkelingen. In dit pand is ruimte voor een prachtige showroom met een veel groter assortiment.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda