Gluren bij duurzame bewoners uit Lutjebroek

Algemeen
Bewoner Jos Timmerman uit Lutjebroek vertelt alles over hoe hij zijn huis heeft verduurzaamd.
Bewoner Jos Timmerman uit Lutjebroek vertelt alles over hoe hij zijn huis heeft verduurzaamd. Foto: aangeleverd

LUTJEBROEK - Lekker binnengluren bij de duurzame buur! Gewoon vanuit de eigen woonkamer. Op woensdag 13 oktober om 20.00 uur kan dat via een livestream: ondek hoe het is om energiezuinig te wonen. Groene reporter Chris Wobben neemt kijkers mee op pad naar een gasloze 2-onder-1 kapwoning uit 1988. Bewoner Jos Timmerman doet zijn verhaal. En u kunt live al uw vragen stellen. Meld u via www.duurzaambouwloket.nl/gluren aan voor de livestream en gluur mee!

Duurzame tussenwoning uit jaren 80 volledig verduurzaamd

Familie Timmerman heeft de woning stap voor stap volledig verduurzaamd. Van kookplaat tot isolatie, bijna alles is aangepakt. De woning is voorzien van bodemwarmtepomp en maar liefst 30 zonnepanelen. Toch zijn er nog wensen. Want hoe wordt balansventilatie mogelijk in deze woning? En welke mogelijkheden zijn er voor het opslaan van opgewekte energie? Over de motivatie vertelt Jos: “De meeste duurzame maatregelen leveren goed rendement op. Door ons energieverlies flink te beperken, zijn we minder geld kwijt. En we worden steeds minder afhankelijk van energieleveranciers. Bovendien beperken we met onze acties onze CO2 footprint. En dat is goed voor de toekomstige generaties.” Tijdens de livestream vertelt hij meer over deze unieke woning.

Echte verhalen tijdens Dag van de Duurzaamheid

Via de livestream krijgen kijkers een rondleiding. De bewoner laat de duurzame maatregelen zien en vertelt waarom hij hiervoor heeft gekozen. Na de rondleiding vindt er een live tafelgesprek plaats, waarbij vragen via de chat gesteld kunnen worden. De groene reporter laat deze beantwoorden door de bewoner en een onafhankelijke energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Wilt u weten of er subsidies beschikbaar zijn? Hoeveel geluid een warmtepomp maakt? Of hoe duur zonnepanelen zijn? Tijdens de livestream hoort u het echte verhaal.

Gluren bij duurzame buren

Het evenement Gluren bij duurzame buren vindt plaats van 8 t/m 15 oktober. Een week lang kijken we binnen bij duurzame inwoners uit Westfriesland. Ga voor meer informatie over de deelnemende woningen en aanmelden naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren. Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Livestream Duurzaam Bouwloket

Aanmelden via www.duurzaambouwloket.nl/gluren.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda