Eerste kledingruilbeurs onder leerlingen Clusius College Grootebroek succesvol

Algemeen
Demi en Gerja organiseerden de kledingruilbeurs op het Clusius.
Demi en Gerja organiseerden de kledingruilbeurs op het Clusius. (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - Op het Clusiuscollege vond woensdag 13 oktober de eerste kledingruilbeurs plaats. Leerlingen Demi en Gerja organiseerden de ruilbeurs. Demi: ”De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën die er is. Door kleding te ruilen met elkaar, koop je minder snel nieuwe kleding. Dat is beter voor het milieu”.

Clusius College is eco-school 

De leerlingen maken onderdeel uit van The Greenies. Dit is een groep leerlingen van het Clusius college Grootebroek die allerlei acties en activiteiten bedenkt om de school en haar omgeving steeds duurzamer te maken. Als eco-school heeft Clusius college Grootebroek veel aandacht voor een duurzame toekomst, waarin we goed met elkaar en de natuur omgaan. De groep heeft al verschillende initiatieven bedacht, zoals opschoonacties en een milieustraat voor school waar de buurt ook gebruik van maakt. De kledingruilbeurs is daar nu ook een mooi voorbeeld van.

Volgende kledingbeurs voor kerstvakantie

De reacties op de ruilbeurs waren enthousiast. Leerlingen konden vooraf hun kleding inleveren en kregen dan een toegangsbewijs om tijdens de pauze in de pop-up winkel te shoppen. Aan deze eerste editie deden zo’n 10% van alle leerlingen mee. De organisatie heeft de smaak te pakken, want de tweede editie staat alweer gepland. Deze vindt plaats in december, in de week voor de kerstvakantie.