Uitgebreid Halloween in SED-gemeenten

Algemeen
Halloween kan volop worden gevierd in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland.
Halloween kan volop worden gevierd in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Foto: Ria Houweling Bouwman

STEDE BROEC / ENKHUIZEN / DRECHTERLAND - Aankomend Halloweenweekend kan op verschillende plaatsen gegriezeld worden. Jongerencentrum Inventas wordt vrijdag 29 oktober omgetoverd tot Haunted Mansion. In de Kerkbuurt in Wijdenes is zaterdag 30 oktober een spooktocht. In jongerencentrum Cayen in Enkhuizen wordt zondag 30 oktober een horrorfilm gedraaid. 

De samenwerking tussen het jongerenwerk uit de drie gemeenten is niet nieuw. In het verleden werd vaker samengewerkt als het aankomt op het organiseren van feesten voor jeugdigen. “Dat het Horizon College en het ROC van Amsterdam hier nu bij betrokken zijn, is nieuw. Twee leerlingen en een stagiaire bemoeien zich actief met de organisatie”, vertelt jongerenwerker Frank Musman.

Jongeren werken samenwerken aan weekend Halloween

“De corona-crisis heeft het vinden van een goede stageplek, waar ik voldoende uren kan maken, bemoeilijkt” vertelt Sascha Vriend: “Momenteel loop ik daarom stage bij het jongerenwerk van zowel gemeente Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Mijn taak is om, in grote lijnen, drie activiteiten op te zetten in het Halloweenweekend. Een spookhuis, spooktocht en enge film zijn daarvan het resultaat.” Sascha spreidt haar werkdagen over drie locaties in drie gemeentes. In Stede Broec wordt zij, bij de organisatie van het Haunted Mansion, bijgestaan door twee studentes van de opleiding Event Management aan het Horizon College: Charel Oud en Kaylee van Weelden, die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het Spookhuis. Op die manier is deze inspanning in feite een samenwerking tussen vijf partijen: drie gemeentes en twee scholen.

Bezoekers staat iets leuks te wachten

De bezoekers van de activiteit bij Inventas staat echt iets leuks te wachten, vertelt Kaylee van Weelden. “Bij Inventas organiseren we een spookhuis genaamd Haunted Mansion. We werken met scare-acteurs die elk een eigen rol vertolken. Denk bijvoorbeeld aan een gestoorde psychiater, een enge Hartenkoningin of Chucky, de pop met het mes, uit de gelijknamige film. Elke rol wordt vertolkt door een jongere uit ons netwerk.”

Na de enge route door JC Inventas te hebben afgelegd, kunnen bezoekers tot rust komen en napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Denk hierbij aan pompoensoep, kleine tapas in het thema van Halloween of een heksendrankje. “De uitvoering regelen Kaylee en ik, samen met Sascha Vriend”, voegt Charel Oud toe. “Het is voor ons de eindopdracht van onze opleiding, dus we hopen op veel opkomst en veel blije gezichten.”

Aanmelden voor Halloween activiteiten SED

Het Haunted House op vrijdag is voor 10 tot14 jarigen te bezoeken van 16.30 tot18.00 uur en van 18.30 tot 22.00 uur voor 14-plussers. Aanmelden is verplicht en entree is 2,50 euro p.p., te voldoen aan de deur van JC Inventas. Zie ook: jcinventas.nl. De spooktocht in Wijdenes is op de Kerkbuurt 52 en begint om 19.00 uur voor kinderen tot 12 jaar en om 21.00 kunnen 12-plussers meedoen. Aanmelden kan via hetwijdenest.nl. De film in Cayen begint om 19.00 uur en is vanaf 13 jaar te zien. Zowel de film als de spooktocht zijn gratis te bezoeken.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda