Vrije inloop oefenavond brandweer 10/11

Algemeen
Brandweer Westwoud zoekt nieuwe vrijwilligers.
Brandweer Westwoud zoekt nieuwe vrijwilligers. Foto: Rens Harzing

WESTWOUD - De vrijwillige brandweer in Westwoud is altijd paraat bij een calamiteit. “De wil om iets voor andere mensen te betekenen gaat gepaard met een fijn en hecht teamgevoel”, vertelt Richart Schouten, postcommandant. “Misschien iets voor jou? Kom sfeer proeven tijdens de vrije inloop oefenavond woensdag 10 november.”

Brandweerkazerne Westwoud heeft een bezetting met gemiddeld de oudste leeftijd van alle vrijwillige posten in Noord-Holland. “De komende vijf jaar gaan er zeven tot acht man weg”, verwacht Richard Schouten, postcommandant en met 39 jaar zelf een van de jonkies. “Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s.”

Brandweer rukt gemiddeld 80 keer uit

De blusploeg bestaat nu uit 22 vrijwilligers. Gemiddeld rukken zij tachtig keer per jaar uit om vooral branden te bestrijden en assistentie te verlenen bij verkeersongelukken. Richard: “De nieuwe Westfrisiaweg met zijn tunnelbakken houdt ons bezig, zal ik maar zeggen.”

Actuele brandweerontwikkelingen

Het aardige aan de post is dat het in de loop van de tijd bij een inzet vaak als een van de eersten met nieuwe technieken en voertuigen in aanraking kwam. Zoals de CoPI-bak, het mobiele commandocentrum van de veiligheidsregio dat ingezet wordt bij grootschalige incidenten. “We zijn een team dat geïnteresseerd is in de laatste brandweerontwikkelingen.”

Brandweer staat klaar voor gemeenschap

Elke maandagavond is het oefenavond, met natuurlijk een gezellige nazit. “De frisploeg verzaakt bij ons nooit”, lacht Richard. Nieuwe vrijwilligers zullen volgens hem terechtkomen in een leuke club mensen die iets voor de gemeenschap en voor elkaar over hebben. “We mikken op mannen en vrouwen die in een straal van 2,5 kilometer van de kazerne wonen, ook overdag oproepbaar zijn en de potentie hebben om door te groeien naar bevelvoerder.”

Oefenavond post Westwoud

Maar eerst maar even kijken of de brandweer je ligt. Post Westwoud organiseert op woensdag 10 november een vrije inloop oefenavond, waar je kennis kunt maken met de verschillende aspecten van het brandweerwerk. Aanvang: 19.00 uur. Adres: Dr. Nuijensstraat 122, Westwoud. Aanmelden kan via rischouten@vrnhn.nl.

Richart Schouten is brandweercommandant in Westwoud.
Brandweer team Westwoud.