Sluis Enkhuizen te bezichtigen 28 oktober

Algemeen
Sassluis Enkhuizen.
Sassluis Enkhuizen. Foto: Irene Hemels

ENKHUIZEN - De versterking van de Sassluis is in volle gang. De werkzaamheden zijn 18 oktober gestart en lopen door tot de eerste weken van februari 2022. Tot die tijd is er geen scheepvaartverkeer mogelijk door de Sassluis omdat de sluis tijdens de werkzaamheden is drooggezet.

Op dit moment is men bezig om de sluis droog te zetten zodat in november begonnen kan worden met het schoonmaken van de sluishoofd, het herstellen van de deuraanslagen en de fundering van de kaapstaanders. In december volgt de montage van draaitaatsen en halsbeugels, het passend maken van de deuren en de restauratie van de sluis. 

Werkzaamheden 2022

In het nieuwe jaar worden de deuren en de kaapstaanders teruggeplaatst. Waarna volgens planning in februari 2022 de bedieningsinstallatie ingeregeld wordt en de restauratie boven water plaatsvindt.

Sassluis Enkhuizen

Tot die tijd is het laatste deel van de Havenweg afgesloten; vanaf het Havenkantoor naar de Sassluis. Het wandelpad richting de Drom is wel begaanbaar. Geïnteresseerden kunnen donderdag 28 oktober tussen 16.30 een 18.00 uur bij het uitkijkpunt van de bouwplaats komen kijken. Leden van het projectteam zijn aanwezig voor tekst en uitleg.

Sassluis Enkhuizen.
Sassluis Enkhuizen.