Coronapatiënten in Dijklander Ziekenhuis

Algemeen
In het Dijklander liggen op dit moment twaalf covid-patiënten.
In het Dijklander liggen op dit moment twaalf covid-patiënten. Foto: vincentdevriesfoto.nl

REGIO - Het aantal mensen dat vanwege corona is opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, is opgelopen bijna 850. Er liggen 657 mensen in het ziekenhuis vanwege corona. Daarnaast liggen er 192 mensen op de IC vanwege corona, volgens de cijfers van dinsdag 26 okrober. Ook in het Dijklanders ziekenhuis ligt een patiënt vanwege corona op de IC. Westfresland kent een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen de afgelopen twee weken. In Enkhuizen stierven recent drie mensen aan corona.

Het aantal van bijna 850 mensen opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona is het grootste aantal sinds 9 juni. Vorige maand was dat aantal nog rond de vierhonderd mensen; een verdubbeling dus. 

Snellere toename, ook in Westfriesland

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt sneller toe dan verwacht, zo laat minister Hugo de Jonge weten. En daarom zijn er volgens het demissionaire kabinet mogelijk aanvullende maatregelen nodig om de zorg te ontlasten. Welke maatregelen dat zijn, is nog niet bekend. Het besluit over de te nemen maatregelen horen we dinsdag 2 november, drie dagen eerder dan gepland. Eerder stond de persconferentie namelijk gepland op vrijdag 5 november. Ook in Westfriesland stijgt het aantal besmettingen én het aantal corona-gerelateerde ziekenhuisopnames. 

Dijklander ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis laat woensdagmorgen 27 oktober weten dat daar (op beide locaties in Hoorn en Purmerend) in totaal twaalf covid-patiënten opgenomen zijn, waarvan één patiënt op de IC. “Afgelopen zomer zagen we dat het merendeel van de opgenomen coronapatiënten bestond uit ongevaccineerden. Hoe dat nu is, kunnen wij niet vertellen vanwege de privacy. Het aantal is bij ons te laag om hier iets over te zeggen zonder dat het herleidbaar is naar de persoon”, laat de communicatie-afdeling van het Dijklander Ziekenhuis weten.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda