Vernieuwde winkel slager Robin Tuijp

Algemeen
Robin Tuijp in zijn vernieuwde slagerij.
Robin Tuijp in zijn vernieuwde slagerij. Foto: Rodi Media/IH

ENKHUIZEN - De gloednieuwe toonbank straalt je tegemoet. De meeste klanten hebben er al kennis meegemaakt, en zijn zonder uitzondering enthousiast. Want mooi is het geworden. Ook slager Robin Tuijp glundert. Hij is sinds anderhalf jaar de eigenaar van slagerij Robin Tuijp, hartje stad aan de Melkmarkt, en had vanaf de start al in zijn hoofd hoe de vernieuwde winkel eruit moest gaan zien. “Het kon praktischer en mooier”, zegt hij nuchter. 

‘Je bent jong en je wilt wat’

Na de verbouwing en feestelijke heropening is het werkplezier, dat al groot was, alleen maar toegenomen. Robin: “Ik zit hier heel erg op mijn plek. Veel vaste klanten waarderen een babbeltje, dat vind ik ook heel prettig.”

Broodjescorner

“Als ondernemer moet je stappen maken”, vertelt hij. “De winkel was al volledig ingericht toen ik het overnam, maar hier en daar kon het praktischer. We hebben in de winkel nu meer werkruimte. Ook de broodjescorner is overzichtelijk en hygienisch. Het werkt gewoon lekker zo. Het heeft nu allemaal een wat luxere uitstraling en dat mag best. De toonbank is zelfs duurzamer geworden!”

Waar haalde hij zijn ideeen voor de herinrichting vandaan? “Ik zit al elf jaar in het vak,” zegt Robin, “ik heb al heel wat werkplekken gezien.” Ook achter de schermen is er verbouwd. “De ruimte voor opslag en koeling is netjes op orde en de worstmakerij is nu een nette afgesloten ruimte.”

Eerlijke producten bij slagerij Robin Tuijp

Waar het vooral om gaat, is natuurlijk goede producten leveren. “Het complete plaatje moet voor mij kloppen. We verkopen betere kwaliteit vlees dan de supermarkt en hebben er een goed verhaal bij. Eerlijke producten die huisgemaakt zijn.”

Afbeelding
Afbeelding