Geen Enkhuizen bij kaarslicht 2021

Algemeen
Traditonele lichtjesavond gaat niet door op 18 december.
Traditonele lichtjesavond gaat niet door op 18 december. (Foto: Harry Posthumius)

ENKHUIZEN - Lichtjesavond 2021 gaat definitief niet door. De traditionele Enkhuizen bij Kaarslicht zou dit jaar zaterdag 18 december plaatsvinden, maar vandaag is besloten om het evenement af te gelasten.

Lange tijd leek het wel mogelijk om ondanks de coronamaatregelen Lichtjesavond wel door te laten gaan, zegt Harry Groot van het organisatiecomite: “De kleine concerten in kleine ruimtes en kerkjes zouden we al niet door laten gaan, dat zou echt te druk worden. Maar we hoopten dat het buitenevenement wel door kon gaan want daar gelden andere regels. We wilden de persconferentie van 14 december afwachten, maar de burgemeester heeft vandaag besloten om het niet door te laten gaan.”

Zuiderhavendijk 2 weken lang verlicht

De organisatie zit echter niet stil en heeft een alternatief bedacht:. “We gaan de omgeving voor de feestdagen mooi versieren. Dan kunnen mensen twee weken lang rondwandelen.” De burggen worden versierd met groene guirlandes en lichtjes en lantaarnpalen krijgen een rode strik.

Lichtjes in het voorjaar

Mogelijk dat in het voorjaar van 2022 de potten met de waxinelichtjes nog van zolder worden gehaald. Harry: “We proberen in het voorjaar nog iets leuks te doen met de lichtjes.”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda